Klaipėdos rokeriai apie save primena įrašais DATA juostose

  • Teksto dydis:

Šios grupės kūriniai niekada nebuvo radijo stočių topų viršūnėse, bet jų muziką teigiamai įvertino pats Andrius Mamontovas. Šie vaikinai vos vieną kartą grojo televizijoje, bet jų dainas mokosi ne vienas pradedantis uostamiesčio gitaristas. Klaipėdiečių roko ketveriukė „Arrogantics“ po dviejų metų kūrybinės tylos pristatė naujausius savo kūrinius, kurių įrašai buvo padaryti pasitelkiant daugiau nei dviejų dešimtmečių senumo įrašymo technologiją.

Klaipėdiečių poproko grupę „Arrogantics“, kurią sudaro būgnininkas Viktoras Rubežas, bosistas Paulius Stonkus, gitaristas Mantas Remesa bei vokalistas Karolis Rupkus, rudenį minės savo 7-ių metų gyvavimo sukaktį. Per šį laikotarpį grupė subūrė nemažą gerbėjų ratą, o grupės kūrinius prieš keletą metų buvo galima išgirsti skambant ir šalies radijo stočių eteryje.

Būtent tuomet „Arrogantics“ kūrybą įvertino ir lietuviškos muzikos legenda Andrius Mamontovas, pakviesdamas grupę pagroti kartu “1000-čio koncertų turo“ metu. Per pirmuosius penkerius gyvavimo metus „Arrogantics“ surengė daugiau nei 200 gyvų pasirodymų visoje Lietuvoje, kurių metu jiems vienoje scenoje teko koncertuoti tiek su Lietuvos muzikos žvaigždėmis, tiek su užsienio šalių alternatyvios muzikos grupėmis.

Tačiau, nepaisant puikios pradžios, prieš porą metų Klaipėdos rokeriai pritilo. Kaip teigia patys grupės nariai, ši kūrybinė pertrauka buvo reikalinga tam, kad jie suvoktų, kuria linkme toliau vystyti savo muziką. Pasak grupės vokalisto Karolio Rupkaus, koncertinė grupės veikla nebuvo nutrūkusi, tačiau reikėjo laiko sulaukti naujo kūrybinio įkvėpimo, kuris grupę aplankė praėjusių metų žiemą.

„Rudenį visi susėdome ir apsisprendėme, ar norime tęsti kūrybinę veiklą. Pasikalbėję vieningai nusprendėme, kad apleisti šį „mokyklinio amžiaus sulaukusį vaiką“ būtų neteisinga. Pradėjome vėl aktyviai repetuoti ir netrukus pasimatė pirmieji kūrybos rezultatai“, - teigė grupės vokalistas K. Rupkus.

Tuomet iš vienos uostamiesčio įrašų studijos vadovo bei legendinės grupės „Studija“ nario Ginto Litinsko vaikinai sulaukė pasiūlymo paeksperimentuoti bei naujausius savo kūrinius įamžinti DATA juostose. Į panašias juostas savo kūrinius visame pasaulyje dar prieš porą dešimtmečių įrašinėdavo visos pasaulinio lygio grupės ir atlikėjai. Tačiau ištobulėjus kompiuterinėms technologijoms paprastesnis tapo ir garso įrašymo procesas, todėl juostiniai DATA magnetofonai daugelyje studijų tapo tiesiog antikvarine puošmena.
Kaip teigia K. Rupkus, įrašinėti savo kūrinius tokiu būdu buvo labai neįprasta.

„Anksčiau buvome įpratę visas instrumentų partijas įrašinėti atskirai. Tad buvo labai gera proga pasitikrinti, kiek esame „susigroję“ atlikdami naujus kūrinius. Apskritai toks įrašymo procesas buvo kažkas magiško. Vien tas faktas, kad prieš pradedant įrašą išgirsti įrašymo mygtuko trakštelėjimą bei lėtai besisukančią juostą, tave šiek tiek nukelia į laikus, kai muzikos įrašymas buvo daug organiškesnis procesas“, - įspūdžiais dalinosi „Arrogantics“ muzikinių idėjų autorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių