Kitam atlikėjui patikėtas D. Zvonkaus kūrinys sužibėjo „Dainų dainoje“

Susumavus komisijos bei žiūrovų balsus šeštadienio vakarą paaiškėjo, kad toliau dėl „Dainų dainos“ titulo kovos Deivydo Zvonkaus, Gražinos Savinienės ir Algimanto Raudonikio kūriniai. Daugiausiai LRT TELEVIZIJOS žiūrovų simpatijų sulaukė daina „Per vėlai“, kurią kompozitorius patikėjo pirmą kartą ją atlikusiam dainininkui.

 

Bendri balai:

„Per vėlai“ – 19

„Lietuva“ – 18

„Svaja“ – 17

„Neleisiu tau“ – 15

„Berželis ir liepa“ – 13

„Žemyn“ – 13

„Meilės debesy“ – 12

„Rožė“ – 11

 

Žiūrovų balsai:

„Per vėlai“ – 2978

„Svaja“ – 2954

„Lietuva“ – 2781

„Neleisiu Tau“ – 2582

„Berželis ir liepa“ – 2039

„Žemyn“ – 1555

„Meilės debesy“ – 1302

„Rožė“ – 555

 

Komisijos balai:

„Lietuva“ – 30

„Per vėlai“ – 29

„Svaja“ – 28

„Rožė“ – 28

„Meilės debesy“ – 28

„Neleisiu tau“ – 28

„Žemyn“ – 28

„Berželis ir liepa“ – 27

 

Jaunesniųjų kompozitorių gretose – projekto senbūviai Stanislovas Stavickis-Stano, D. Zvonkus, Gintarė Karaliūnaitė ir debiutantė – Vilija Matačiūnaitė.

Vyresniųjų kompozitorių ketverte – A. Raudonikis, Vytautas Šiškauskas, G. Savinienė ir Ovidijus Vyšniauskas.

Pirmajame muzikiniame susitikime vyresniųjų kompozitorių kartai atstovavo V. Šiškausko nauja daina „Berželis ir liepa“, kurią atliko pats autorius. „Man labai patinka ir yra artimos V. Šiškausko melodijos. Patiko ir ši“, – komentavo Vilija Matačiūnaitė. Su premjera dainos autorių sveikino ir kiti jaunesniosios kompozitorių kartos atstovai – G. Karaliūnaitė bei Stano.

Jaunesniesiems kompozitoriams atstovavo D. Zvonkaus kūrinys „Per vėlai“, sudainuotas Romo Dambrausko, kurio atlikimą gyrė ir pats dainos autorius, ir kompozitoriai A. Raudonikis bei G. Savinienė. „Labai graži lyrinė daina ir puikus atlikėjas, kuriam ši daina tikrai tinka. Man labai patiko, norėtųsi dar vieno posmelio“, – sakė G. Savinienė.

Antrojoje kovoje susitiko A. Raudonikio daina „Svaja“ ir G. Karaliūnaitės „Rožė“. Pirmąją melodiją atliko Edmundas Seilius su Baltijos gitarų kvartetu. „Nuo pat pirmojo sezono pradžios laukiau būtent tokių A. Raudonikio dainų. Bravo, nuostabus kūrinys“, – pagyrų negailėjo D. Zvonkus. „Mes su D. Zvonkumi diskutavom, kodėl maestro ligšiol neištraukė šio savo kozirio. Puiki daina“, – antrino Stano.

G. Karaliūnaitė savo kūrinį atliko kartu su dainininkėmis Evelina Sašenko ir Asta Pilypaite. „Iš pradžių man nepatiko šios dainos tekstas, jis man atrodė nepakankamai modernus, galbūt dėl to, kad jį sukūriau ne pati. Publika šią dainą mylėjo, o aš – ne. Tačiau šiandien man ji nuskambėjo visiškai kitaip“, – pripažino dainos autorė G. Karaliūnaitė. Tačiau komisijos ji pernelyg nesužavėjo. „Daina gana konservatyvi, iš jaunimo norėtųsi įdomesnių sprendimų“, – vertino G. Savinienė.

Kompozitorės G. Savinienės sukurtą dainą „Lietuva“ trečiajame muzikiniame susitikime atliko choras „Liepaitės“. „Vos perskaičiusi J. Marcinkevičiaus eiles, galvoje išgirdau melodiją. Taip gimė ši daina“, – apie kūrybos procesą pasakojo autorė.

„Be galo graži daina, tiesiog tobula. Kažkada jos nemėgau, nes ji buvo privaloma muzikos pamokose. O šiandien dėkoju jums už šią dainą“, – gyrė Stano.

„Labai mėgstu chorinę muziką. Patriotinės dainos turi užburiančią aurą. O ši daina jau tapo himnu“, – komplimentus žarstė D. Zvonkus.

Savo kūrybos dainą „Meilės debesy“ atlikusi Vilija Matačiūnaitė sulaukė A. Raudonikio kritikos: „Man šiame pasirodyme šokio buvo daugiau nei dainavimo“. Su juo nesutiko O. Vyšniauskas. „Vos išgirdus Vilijos balsą, man pasidaro gera“, – sakė dainininkas ir skyrė maksimalų balą.

Ketvirtajame susitikime susigrūmė O. Vyšniausko daina „Neleisiu tau“, kurią atliko pats autorius ir Stano kūrinys „Žemyn“, sudainuotas Linos Rastokaitės.

„Kūrinys man pasirodė „patriarchatinis“. Nepaisant to, kad kai kada žodžiai man badė ausis, melodija labai graži“, – O. Vyšniausko kūrinį komentavo D. Zvonkus. „O man ši daina nepasirodė „patriarchatinė“. Ji tiesiog stipri. Man labai patiko jos klausytis“, – sakė V. Matačiūnaitė.

2001-aisiais sukurta daina „Žemyn“, šį kartą atliekama L. Rastokaitės, nuskambėjo visiškai kitaip. „Man patinka Stano kūryba. Jis turi išskirtinį bruožą – jausmingumą. Stano, tu – puikus kompozitorius“, –savo simpatijas atskleidė dainą atlikusi aktorė. Jai pritarė ir G. Savinienė: „Labai gražiai pateiktas šios dainos motyvas, styginiai instrumentai tinka šiai dainai. Kūrinys – labai vykęs, Stano mane labai nustebino.“ Tuo metu A. Raudonikis su šia nuomone nesutiko: „Atlikimas – puikus, bet mano simpatijų ši daina nepelnė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebėtojas

stebėtojas portretas
Ar teisingas vertinimas ir komentarai dainų,kurios atliekamos gyvai ir su fonograma?Ar sis projektas pateikti dainas yra ne vienodom salygom visiems?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių