Kino premjeros: naujas ekstremalų startas ir kūdikis

Šventinį savaitgalį kino teatruose pasirodo nauja „Greitų ir įsiutusių“ istorija ir šeimyniškai jauki animacinė juosta apie šeimoje atsiradusį bosą.

Aštuntasis ekstremalų startas

Kai 2001-aisiais startavo pirmasis „Greitų ir įsiutusių“ filmas, vargu ar jo kūrėjai tikėjosi sukurti dar septynis tęsinius. Žiūrovams patiko paprastos istorijos apie kvapą gniaužiančius jaunų herojų pasivažinėjimus Los Andžele, Majamyje, Tokijuje, Rio de Žaneire ir Londone. Po to, kai Dominikas Toreto ir jo komanda nugalėjo piktadarį Dekardą Šo ir šis buvo patupdytas į kalėjimą, greitus automobilius dievinantys herojai trumpam aprimo. Kol Dominikas ir Letė mėgaujasi medaus mėnesiu, kiti kompanijos nariai išsiskirstė kas sau. Tačiau tarsi griaustinis iš giedro dangaus užgriūva nauja grėsmė. Paslaptingai moteriai, dėl ypatingų kibernetinių sugebėjimų žinomai Šifro slapyvardžiu, pavyksta sugrąžinti Dominiką į nusikaltimų kelią. Ištikimi bičiuliai, vadovaujami detektyvo Hobso, pasiryžę padėti šantažo auka tapusiam draugui.

N-13

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo balandžio 14 d.

 

 

Kas čia bosas?

Be pilnametražės animacinės juostos dabar jau sunku įsivaizduoti kas savaitę atsinaujinantį kino repertuarą. Animacija – bene didžiausią auditoriją turintis žanras. „Multikus“ mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Tik visiems vienu metu įtikti tikrai nelengva. Jei autoriai nusitaikę į pačią mažiausią auditoriją ir bando juokauti jai suprantama kalba, suaugusiesiems tokia pramoga greitai pabosta. Sukeitus prioritetus vietomis turime kitą kraštutinumą – vaikams tampa nebesuprantama pokštų potekstė, ir dabar jau nuobodžiauja jauniausioji auditorijos dalis. Naujausios amerikietiškos animacinės komedijos „Ponas Kūdikis“ autoriai ryžosi savo sąjungininkais padaryti visus ir pasakoja istoriją apie tai, kaip vienoje šeimoje atsirado dar vienas vaikas. Tik mažasis Timo broliukas atrodo visai kaip suaugęs. Ir, panašu, jis atsirado ne šiaip sau...

V

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo balandžio 14 d.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių