Kino premjeros: 1972-ųjų Kaunas ir baisios lemties grandinė

Paskutinį vasario savaitgalį kino salėse žiūrovų laukia lietuviškas vaidybinis filmas „Emilija iš Laisvės alėjos“ ir trileris „Skambutis 3“.

Laisvės alėja, 1972-ieji

Praūžė Vasario 16-osios minėjimo iškilmės, kurių metu buvo pagerbtas naujas lietuviškas vaidybinis filmas „Emilija iš Laisvės alėjos“. Jo režisieriui Donatui Ulvydui ir prodiuserei Živilei Gallego prezidentas Valdas Adamkus įteikė apdovanojimą „Laisva šalis“ už laisvės idėjos puoselėjimą. Dabar filmą galima pažiūrėti ramiai ir pasinerti į 1972-ųjų pavasarinio Kauno atmosferą, kurios ramybę sudrebino pačioje miesto širdyje suliepsnojęs gyvasis Romo Kalantos fakelas. Jo uždegti į Kauno gatves išėjo šimtai laisvės Lietuvai reikalaujančių žmonių. Visi šie autentiški įvykiai yra fonas, kuriame rutuliojasi istorija apie našlaitę Emiliją, svajojančią Kaune pradėti naują savo gyvenimo etapą. Tačiau netrukus naivi idealistė pamato ir kitą gyvenimo pusę, kupiną melo, keršto ir išdavysčių.

N-13

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo vasario 24 d.

Skambutis, kurio negali ignoruoti

1998 m. japonų režisierius Hideo Nakata žiūrovus išgąsdino trileriu „Skambutis“, kuriame paslaptingą vaizdajuostę peržiūrėjusius žmones laukė baisi mirtis, apie kurią perspėdavo balsas telefonu. Paskui šis siužetas nukeliavo į Holivudą, ir jau amerikiečiai toliau vystė gana originalų siužetą, kuris kaskart darėsi vis labiau panašus į praskiestų sulčių pakuotę. Dabar ekranuose pasirodo dar vienas perdirbinys „Skambutis 3“, kuriame veiksmas sugrįžta į praeitį. Vaizdajuostėje užfiksuotas paauglės Samaros Morgan prakeiksmas plinta toliau. Užkeiktą filmą per septynias dienas reikia parodyti kam nors kitam, priešingu atveju laukia siaubinga mirtis. Niekas nesiryžta nutraukti baisios lemties grandinę. Paskutinė jos grandis kol kas yra uždaram koledžo studentų rateliui priklausantis vaikinas Holtas.

N-13

Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – nuo vasario 24 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių