Kijevas didina „Eurovizijos“ išlaidas

  • Teksto dydis:

Skaičiuodama paskutines dienas iki „Eurovizijos“ dainų konkurso, Ukraina skelbia didinanti renginio biudžetą. Didžioji dalis lėšų bus skirta saugumo stiprinimui.

Kijevo administracija patvirtino papildomas 25 milijonų grivinų (860,000 eurų) išlaidas, skirtas 2017-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursui surengti.

Konkurso biudžetas buvo papildytas, nes labai išaugo renginio išlaidos apsaugai. 19 milijonų grivinų (650,000 eurų) skirta naujoms apsaugos kameroms įrengti tose vietovėse, kur vyks konkursas ir su juo susiję renginiai.

Biudžetas taip pat didinamas šioms reikmėms:

5 milijonai grivinų (172,000 eurų) – reikalingiems šiukšlių konteineriams įsigyti;

0.5 milijonai grivinų (17,000 eurų) – pritraukti savanoriams;

0.125 milijonų grivinų (4,300 eurų) – formuoti Kijevo tvirtovės kraštovaizdį.

Tai jau antras kartas, kai Kijevas rengia „Eurovizijos“ dainų konkursą ir ketvirtas kartas, kai šiame mieste rengiamas eurovizinis renginys. Pirmą kartą konkursas buvo surengtas 2005-aisiais, kai Turkijoje, Stambule, atlikėja Ruslana nugalėjo su kūriniu „Wild Dances“. „Eurovizija“ į Ukrainos sostinę sugrįžo 2009-aisiais ir 2013-aisiais. Kijeve tuomet įvyko vaikų „Eurovizijos“ konkursas. Ukraina yra antras miestas, kuriame įvykę daugiausiai „Eurovizinių“ renginių, pirmasis – Londonas.

42 šalys iš viso konkuruos šių metų „Eurovizijos“ konkurse Kijeve. Į „Euroviziją“ sugrįžta Portugalija ir Rumunija. Šios šalys konkurse darė metų pertrauką. Iš konkurso pasitraukė Bosnija ir Hercogovina bei Rusija. Bosnija ir Hercogovina nusprendė pasišalinti dėl nacionalinio transliuotojo BHRT patiriamų finansinių sunkumų. Savo ruožtu Rusija konkurse nedalyvaus todėl, kad atlikėjai Julijai Samoilovai Ukrainos valdžios institucijos uždraudė patekti į šalį.

62-oji „Eurovizija“ įvyks šiomis dienomis:

gegužės 1–9  d. – pusfinalis;

gegužės 2–11d.  – pusfinalis;

gegužės 13 d. – finalas;

Konkursą, kaip įprasta, transliuos LRT.


Šiame straipsnyje: Eurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
fašistinis aišku,bet svarbiausia gėjinis,ten normalūs tik dėl masovkės

Realybė

Realybė portretas
Eurofašistinis politinis renginys nėra niekam įdomus.

jau viska isvoge?

jau viska isvoge? portretas
nieko tokio , lietuva suselps...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių