Ketvirtajame „Dainų dainos“ pusfinalyje – vyresniųjų kompozitorių kūrinių persvara

Didžiojoje LRT studijoje jau nufilmuotas ir ketvirtasis „Dainų dainos“ pusfinalis. Jame žiūrovai išgirs devynias dainas, net septynios jų – vyresniųjų kompozitorių kūryba.

Vyresniųjų komisijoje – Algimantas Raudonikis, Alvydas Jegelevičius, Robertas Stanionis, Ovidijus Vyšniauskas ir Vytautas Šiškauskas. Jaunesnieji kūrėjai ir vertintojai – Laura Remeikienė, Vudis, Mia, Deivydas Zvonkus ir Gintarė Karaliūnaitė.

V. Šiškauskas į draugiją pristatyti savo kūriniui „Palauk manęs“ pasikvietė Radžį. „Kūrinys nuotaikingas, pažiūrėkite, kaip visa publika ošė“, – gėrėjosi Mia. Jai pritarė ir L. Remeikienė. „Kiekvieną kartą žiūriu į publiką, kaip į lakmuso popierėlį,: moterys pradeda šokti, o vyrai, kurie šiaip nelinkę net ploti, pradeda judėti“, – pastebėjo moteris.

O. Vyšniauskas į sceną stojo su kūriniu „Bliuzas mamai“. „Labai gražus tekstas. Apie mamą ir aš esu bandžiusi rašyti, man taip nepavyko“, – pripažino G. Karaliūnaitė. Apie kūrinį paklaustas A. Raudonikis buvo gana kategoriškas: „Gera daina, kam ją ir narstyti? Reikia tik džiaugtis, kad tokia yra.“ D. Zvonkus pritarė, kad jo įspūdis toks pat geras, kaip ir A. Raudonikio. „Tekstas puikiai dera su žodžiais“, – pridėjo jaunasis kompozitorius.

Kaip jau tapo įprasta, L. Remeikienės kūrinius pristato jos vadovaujamas choras „Chameleonas“, šį kartą jų lūpose – „Mano meilė Liu“. „Tai nuostabus pasirodymas, nuteikia labai kūrybiškai“, – žavėjosi A. Jegelevičius. Nuo jo neatsiliko ir O. Vyšniauskas: „Laura, tu skleidi gėrį, dėl to Dievas tave taip myli ir apdovanojo“.

Egidijus Sipavičius pristatė R. Stanionio kūrinį „Į tave“. Mia liko sužavėta šio kompozitoriaus ir jo kūrybos: „Noriu pasakyti, kad esate be proto talentingas. Nežinojau, kad tai – jūsų kurtos dainos. Norisi dainuoti, norisi linguoti, norisi klausyti.“

Edmundo Seliaus, Mečislovo Subelio ir Ričardo Malinausko trio pasirodė su A. Raudonikio kūriniu „Mylimos akys“. „Puiki, laiko patikrinta daina. Lengvas, gaivus tekstas labai derėjo su sodriu, vyrišku atlikimu“, – įvertino L. Remeikienė. Mios žodžiais, sunku vertinti dainą, kuri už ją vyresnė.

Birutės Dambrauskaitės ir Radži duetui patikėta atlikti D. Zvonkaus dainą „Jūra“. Anksčiau šį kūrinį atliko Natalija Bunkė, o kompozitorius pripažino, kad seniai svajojo, jog jo kūrinį sudainuotų B. Dambrauskaitė. Vyresnieji komisijos nariai sutartinai gyrė kūrinį ir džiaugėsi, kad D. Zvonkus – „įvairiabriaunis“ kūrėjas.

Dar vienam savo kūriniui „Mūsų kaimas“ V. Šiškauskas pasikvietė grupę „Dar“. Publika buvo sužavėta ir po dainos šaukė „pakartot“. Komisijos nariai taip pat džiaugėsi kūriniu. „Labai ačiū, Vytautai, už tai, kad padarėte mums čia mažytę šventę“, – dėkojo Mia. D. Zvonkus puolė jai prieštarauti: „Ne už mažytę, o už didelę šventę reikia padėkoti.“

Pusfinalyje – net keli O. Vyšniausko kūriniai, vienas jų – „Tikiu“. „Puiki daina, kuri kiekvieną giliai palies“, – kalbėjo G. Karaliūnaitė. „Be to, kad malonu klausyti, norisi per dainą išlukštenti ir geriau pažinti autorių, nes kūrinys – tarsi autoriaus veidrodis. Jūs man toks tarsi chuliganas, o jūsų dainos – tokios lyriškos. Turbūt tos dainos – tikrasis jūs“, – kalbėjo L. Remeikienė. Prie gražių žodžių prisidėjo ir D. Zvonkus. „Gyvenime labai svarbu tikėjimas: tikėti savo veikla, ateitimi, gyvenimu. Visai tai sudėta į šį kūrinį. Pavyko puikiai. Aš Ovidijumi patikėjau“, – tikino kompozitorius.

Auksinis choras ir grupė „Magnit“ atliko D. Zonkaus kūrinį „Noriu lėkt“. „Labai mielas, išbaigtas variantas, džiugu klausytis tų senų D. Zvonkaus dainų. Ši aranžuotė pakelia dainą“, – tikino A. Jegelevičius. D. Zvonkaus kūryba džiaugėsi ir kiti komisijos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių