Kembridžo kunigaikštis su žmona vieši Himalajų karalystėje Butane

  • Teksto dydis:

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė vėjuotą ketvirtadienio rytą atvyko į Butaną, kur juos pakvietė šios Himalajų karalystės karalius ir karalienė, ir kur juos su gėlių puokštėmis pasitiko mergaitė ir berniukas.

Princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit) išlipo iš savo lėktuvo oro uoste vaizdingame kurortiniame kalnų Paro mieste. Sutikimo ceremonijai su raudonu kilimu vadovavo Butano karaliaus sesuo princesė Ashi Chimi Yangzom Wangchuck (Aši Čimi Jangzom Vangčuk). Po to svečiai buvo automobiliu nuvežti į už 40 min. kelio esantį viešbutį sostinėje Timpu.

Britų karališkųjų asmenų vizitas truks dieną ir jos metu jie stebės šaudymo iš lanko varžybas, vakarieniaus su Butano karaliumi Jigme Khesaru Namgyalu Wangchucku (Džigme Kesaru Namgjalu Vangčuku) ir karaliene Jetsun Pema (Džecun Pema), kurie yra nepaprastai populiarūs savo 800 tūkst. gyventojų turinčioje šalyje. Williamas ir Kate taip pat pamatys Butano karališkosios poros vienų metų sūnelį.

Penktadienį Williamas ir Kate planuoja leistis į žygį ir nueiti iki budistų vienuolyno, esančio 3 tūkst. m aukštyje, tačiau jeigu jie pavargs, galės joti ir poniais.

Jaunos britų ir Butano karališkosios poros turi daug bendra. Abi tuokėsi 2011 metais, ir Kate, ir karalienė Jetsun Pema yra ne iš karališkųjų šeimų. Butano karalienės tėvas yra pilotas, nors motinos kilmė ir yra karališka.

„Butaniečiai labai džiaugiasi britų karališkųjų asmenų vizitu, – sakė Butano karališkosios patariamosios tarybos narys Kunzangas Wangdi (Kundzangas Vangdis). – Vėliavos, vėliavėlės ir transparantai jų sutikimui buvo iškabinėti visoje sostinėje Timpu“.

Britų karališkieji asmenys yra atvykę savaitės vizito Indijoje ir Butane. Jie jau apsilankė Mumbajuje, Delyje ir Kazirangos nacionaliniame parke Indijos šiaurės rytuose esančioje Asamo valstijoje, kur stengėsi atkreipti dėmesį į nykstančius raganosius ir kitus gyvūnus.

Penktadienį jie grįš į Indiją ir aplankys Tadž Mahal mauzoliejų, kurį 1992 metais aplankė ir Williamo motina, velionė princesė Diana.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių