Kavos sezono įkarštis: kaip ji patenka ant mūsų stalo?

Ar žinote, iš kurios šalies atkeliavo jūsų geriama kava? Kai žali Kolumbijos kalnai nusidažo raudonai, reiškia, atėjo metas imti kavos derlių. Nuo spalio iki gruodžio šiose plantacijose Andų kalnų prieigose – pats darbų įkarštis.

Iš viso kava išmaitina apie pusę milijono kolumbiečių. Kava labai svarbi šalies ūkiui – tai trečia eksporto prekė po naftos ir anglies. Pagal pagaminamos kavos kiekį Pietų Amerikoje Kolumbija nusileidžia tik Brazilijai.

Kolumbijos nacionalinė kavos augintojų federacija skaičiuoja, kad iki šių metų pabaigos šalyje bus nuimta 14 milijonų maišų kavos.

Išsamiau – reportaže.


Šiame straipsnyje: kavakavos kultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių