Kaunietė musulmonė: Korane radau visus atsakymus į gyvenimo klausimus

  • Teksto dydis:

Prieš pusę metų lietuvė Laima pradėjo naują gyvenimą. 43-ejų metų kaunietė tapo musulmone, o visai neseniai Egipte įvyko jos vestuvės. Beje, savo vyrą ji pirmą kartą pamatė likusi porai valandų iki ceremonijos.

„Turbūt krikščionims yra svarbūs šie dalykai: užuosti kvapą, sau porą pasimatuoti kaip batus. Musulmonai turi visiškai kitas vertybes. Man buvo visiškai nesvarbu nei kokio jis ūgio, nei kokio jis sudėjimo“, – laidoje KK2 pasakojo lietuvė

Musulmone Laima tapo todėl, kad Korane rado atsakymus į visus gyvenimo klausimus. „Mano apsisprendimas priimti islamo tikėjimą atėjo po to, kai pradėjau lankytis tiek Kauno, tiek Vilniaus mečetėse, ir kai pati savyje jau pradėjau jausti, kad noriu melstis, ko niekada gyvenime nedariau“, – sakė Laima.

Lietuviškos musulmonų bendruomenės nariai Laimą priėmė su džiaugsmu bei jai surado jaunikį. Būsimasis Laimos vyras buvo iš Egipto, todėl pora kurį laiką bendravo internetu, o vėliau sutarė, kad Laima atvyks pas vyrą bei jiedu susituoks. Moteris pasakojo, kad iki tol savo būsimą vyrą buvo mačiusi tik nuotraukose.

„Jis atėjo manęs pasitikti oro uoste. Aš išeinu su savo bagažu ir gaudau akimis, galvoju – pažinsiu ar nepažinsiu, žinosiu ar nežinosiu, kuris čia“, – laidoje sakė ji. Ir pabrėžė, kad jųdviejų vestuvės buvo kuklios.

Naujasis Laimos vyras – aštuoneriais metais jaunesnis ir labai pavydus. „Mes nuėjom prie Raudonosios jūros pabraidžioti. Kadangi jūra labai sūri ir druskos žymės vėliau matosi ant drabužių, pakėliau suknelę iki pusės blauzdų, kad nesušlaptų nuo sūraus vandens, o vyras man iškart liepė uždengti kojas, kad niekas nematytų“, – laidoje kalbės moteris.

Tačiau Laima sako, kad visos jos viešnagės metu vyras ją labai lepino: „Kai grįžau į Lietuvą po ten išbūtų septynių dienų, nežinojau, ką valgyti, nes aš visą laiką buvau vaišinama krevetėmis, omarais ir puikia žuvimi“.

Visas reportažas – pirmadienį laidoje KK2 19 val. 30 min. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Negražioms moterims labai patogu

Negražioms moterims labai patogu portretas
Po tokiomis burkomis kavotis.Tik jau labai karšta turėtu būt.Manau tvankoka po ta palapine. Jeigu musulmonai tokie geri tai kodėl prievartauja ir jie Indijoj ?

asd

asd portretas
nu matos kad protelio truksta

Beprotis

Beprotis portretas
Na ka laukiam kol ši kvaiša padės kuprinėlę kokiam akropolyje ar koncerte tada pakukuosim. Svarbu nesitaikytų į ligonines ar senelių namus.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių