Karališkoji pora per safarį Indijoje džiaugėsi egzotiškomis pramogomis

  • Teksto dydis:

Britanijos princas Williamas (Viljamas) ir princesė Kate (Keit) trečiadienį Indijoje įšoko į visureigį ir leidosi į safarį laukinėje gamtoje, kurio metu taip pat maitino raganosių ir dramblių jauniklius.

Karališkieji asmenys, kurie buvo su rankomis austais tradiciniais Indijos Asamo valstijos gyventojų šalikais gamučomis, taip pat susitiko su pareigūnais, kurie stengiasi apsaugoti nykstančius raganosius nuo brakonierių.

Atviru visureigiu važiuodami per Kazirangos nacionalinį parką, kuris yra įtrauktas į Pasaulio paveldo sąrašą ir kuriame gyvena du trečdaliai Žemėje dar išlikusių šarvuotųjų raganosių, Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė, nuo ryškios saulės saugoję akis tamsiais akiniais, atrodė atsipalaidavę.

Vėliau Kate, kuri vilkėjo suknelę ilgomis rankovėmis su rausvais ir juodais raštais, ir kuri rankoje laikė didžiulį pieno butelį, maitino jauniklius – šypsodamasi ir tapšnodama juos, kai jie sriaubė pieną.

„Jie turėjo daug klausimų apie laukinių gyvūnų situaciją šalyje“, – sakė gamtosaugininkė Rita Banerji (Rita Banerdži), kuri susitiko su jais parke.

„Šis karališkosios poros vizitas tikrai padės atkreipti pasaulinės audiencijos dėmesį į pavojus, su kuriais susiduria nykstančios rūšys“, – sakė ji AFP.

Kazirangos parkas nuolat kariauja su brakonieriais, žudančiais raganosius dėl jų ragų, už kuriuos kai kuriose Azijos valstybėse mokami didžiuliai pinigai.

Per neseniai atliktą surašymą buvo nustatyta, kad Kazirangos parke gyvena 2 400 šių vienaragių raganosių, kuriuos gamtosaugos grupės laiko „pažeidžiama“ rūšimi. Visame pasaulyje jų iš viso yra 3 300.

Karališkoji pora taip pat pasikalbėjo su vietos žmonėmis, gyvenančiais to miško pakraštyje, ir stebėjo tradicinį audimą vienuose namuose.

Williamas ir Kate Indijoje, kurios 1,25 mlrd. gyventojų seniai žavisi buvusių kolonijinių valdytojų monarchija, lankosi su pirmuoju oficialiu savo vizitu.

Į atokią, Indijos šiaurės rytuose esančią Asamo valstiją jie atskrido antradienį vakare ir tą patį vakarą stebėjo tradicinį šokį aplink laužą. Per šį vizitą, kuris prasidėjo sekmadienį, jie jau apsilankė Mumbajuje ir Delyje.

Ketvirtadienį pora išvyksta į kaimyninį Butaną, kur susitiks su šios Himalajų valstybės karaliumi bei karaliene ir leisis į šešių valandų žygį.

Šeštadienį karališkoji pora grįš į Indiją, kur savo kelionę užbaigs apsilankymu Tadž Mahal mauzoliejuje, prie kurio 1992 metais buvo padaryta garsi Williamo velionės motinos princesės Dianos nuotrauka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių