A. Kaniava rengiasi keliauti „Laivu restoranu“ po didžiuosius miestus

  • Teksto dydis:

„Ilgai laukta ir sulaukta“ –- taip spalio vidury turėtų džiūgauti ištikimiausi Andriaus Kaniavos gerbėjai. Praėjus dvejiems metams nuo trečiojo išleisto albumo „Musė“ (su sunkiuoju muzikos orkestru), atsirado ir ketvirtasis, kurį išleido geros muzikos ekspertai „Bardai LT“.

Tik visiškai kitoks, nei prieš tai buvę. Naujas. Kitaip kvepiantis. Kitaip skambantis. Galbūt todėl ir pavadintas kiek įmantriai – „Laivas restoranas“, kurio pristatymo koncertus lapkritį ir gruodį didžiuosiuose Lietuvos miestuose rengia dainuojantis aktorius A. Kaniava.

Atvertus albumą, akys pakrypsta kiek kairiau, ties autoriaus žodžiais. Čia A. Kaniava lyg savotišku haiku kreipiasi į klausytojus, netgi prašo pasiruošti prieš įdedant diską į grotuvą, „išgirsti muziką, kurios reikėdavo ieškoti“. Jau antrame iš eilės albume vyrauja tendencija – kai kurias dainas autorius vadina visai kitaip, negu gerbėjai įprastai. Antai gerbėjų vadinamos „Kiaura kepurė“,„Neregėta negirdėta“ ar „Kam man to reik“, „Mandagi tyla“ čia tampa atitinkamai „Mūsiškiams“, „Istorija“, ,„Linkėjimai“ ir „Kelionė“. 

Prie šio albumo prisidėjo atlikėjo bendražygiai – Sigito Mickio klavišinių „pasivaikščiojimai“ klaviatūra bei Aleksandro Ten virtuoziškos puošmenos su gitara, mandolina ir bandža. O kur dar Nerijaus Bakulos akardeono melodijos, Žydrūno Mockūno perkusija, Igno Juzoko kontraboso garsai, eufonijos pritariamieji „bosiniai balsai“, kuria grojo Andriaus sūnus Motiejus.

Pats A. Kaniava sako, kad šis „Laivas restoranas“ yra kitoks žingsnis bei požiūris į savo dainas. Anot jo, nors kai kurios dainos skamba kiek su džiazo ar netgi „popso“ aidais, toks iššūkis – savotiška staigmena tiek jam pačiam, tiek gerbėjams.

Albumo pristatymo koncertai vyks:

lapkričio 19 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniuje;

lapkričio 30 d. Panevėžio Muzikiniame teatre;

gruodžio 21 d. koncertų salėje „Saulė”, Šiauliuose;

gruodžio 26 d. VDU didžiojoje salėje, Kaune;

gruodžio 27 d. Marijampolės kultūros centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių