Kaip susiję krepšinio bateliai ir Vasario 16-oji?

  • Teksto dydis:

Kasmet šventę mini kiekvienas Lietuvos miestas pasipuošdamas trispalvėmis tarsi žaisliukais prieš Kalėdas.

Miestų aikštėse deginami laužai, šalia paminklų klojamos gėlės už laisvę kovojusiems ir žuvusiems atminti, o vakarais rengiami nemokami koncertai ir renginiai, skirti tiek suaugusiems tiek jų atžaloms. Nesvarbu, koks tai Lietuvos miestas būtų, skiriasi tik pačių renginių ir koncertų mastai, tačiau nesiskiria viena - savivaldybių rengiamuose renginiuose retai ką nors įdomaus atranda piliečiai, gimę po 2000-ųjų.

Tai piliečiai, kuriems suteikta rinkimų teisė, na, arba netrukus dar bus suteikta. Tai piliečiai, dalyvaujantys Lietuvos ateities kūrimo procesuose ir tai be galo svarbūs asmenys, kurių nevalia ignoruoti.

Jaunimo puoselėjimo iniciatyvos ėmėsi trys, iš pažiūros nesusijusios tarpusavyje, pusės. Viena jų - „G&G Sindikato“ grupės narys Gabrielius Liaudanskas, dar kitaip žinomas kaip Svaras. Žmogus, kuris geriau žinomas kaip repo muzikos atlikėjas ir mažiau žinomas kaip mokytojo specialybę įgijęs sociologas, knygos „Būk vyras“ bendraautorius, metų žmogaus titulo ir Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ nešiotojas. Kitos dvi grandies dalys - parduotuvė „SPRINGS“, kuri pasirūpino sportinių batelių tiekimu ir tinklaraštis „Sneaker Spot“. Bendromis pastangomis sukurtas projektas pavadinimu „Kapitonas Lietuva“. Unikalus ir beprecedentis projektas, skirtas jaunimo dėmesiui atkreipti į svarbiausias Lietuvos šventes, jų reikšmę ir svarbą Lietuvai. Gabrielius Visą projektą vainikuos oficialia padėka jo pasirinktam asmeniui.

Tie, kas seka Svarą socialiniuose tinkluose, galėjo pastebėti, kokiais rankdarbiais menininkas užsiima laisvalaikiu. Rankų darbo piešiniai ant marškinėlių, bliuzonų, kavos puodelių, figūrėlės „Munny“ - visa ir dar daugiau virsta spalvotais vienetiniais gaminiais. Ties kiekvienu savo gaminiu atlikėjas tarsi parašą naudoja slapyvardį „Sielakoolka“. Tai frazė iš „G&G Sindikato“ grupės dainos tokiu pat pavadinimu - "Siela - Kulka". Tačiau parašas nėra vienintelis dalykas, kuriuo galima atskirti menininko braižą. Mėgstamiausias Gabrieliaus veikėjas yra „Kapitonas Lietuva“. Tai specialiai Vasario 16-osios progai pritaikytas personažas, nuspalvintas Lietuvos trispalvės spalvomis. Mintis paimta iš „Captain America“ personažo, kuris kovoja už teisybę ir nepriklausomybę.

Lygiai tokias pat vertybes puoselėja ir „Kapitonas Lietuva“, kuris šįkart bus stilizuotai perteiktas ant „Nike“ krepšinio batelių. Kapitonas vaizduojamas ąžuolo lapų ir gilių apsuptyje, kurie simbolizuoja stiprybę, ilgaamžiškumą ir lietuvybę, o pats Kapitonas vaizduoja aktyvų ir visuomenišką pilietį, kovojantį už savo teises ir išmanantį savo pareigas. Išmarginti Lietuvos trispalvės spalvomis sportiniai bateliai bus saugomi lygiai 3 savaites ir 3 dienas iki Kovo 11-osios po stiklo gaubtu sportinių batų parduotuvėje „SPRINGS“. Kovo 11 dieną, minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, ši sportinių krepšinio batelių pora bus padovanota vienam iš labiausiai nusipelniusių Lietuvos muzikos atlikėjų Andriui Mamontovui. Tai tarsi garsiai ištartas Svaro žodis „ačiū“ už muzikinio kelio nušvietimą nepriklausomybės link su daina „Geltona Žalia Raudona“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių