Kaip atrodytų Lietuvos įžymybės, jei būtų animaciniai herojai?

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį, balandžio 10 d., vyksiančiame „nowJapan: Intro 2016“ renginyje menų fabrike „Loftas" japonų menininkas Shota Kotake pristatys žymių ir aktyvių Lietuvos žmonių portretų parodą, pieštą japonišku animaciniu manga stiliumi.

Menininkas prieš imdamasis darbo daugiau pasidomėjo kiekvienu piešiamu asmeniu – jo veiklomis, bendravimo būdu. Pagal tai Sh. Kotake interpretavo žymių žmonių – Beatos Tičkevič, Gabrieliaus Liaudansko-Svaro, Jono Nainio, Rolando Mackevičiaus, Justinos Jarutės, Algio Kriščiūno, Pauliaus Ambrazevičiaus, Manto Katlerio, Vaidoto Šiožinio, Manto Stonkaus, Dominyko Klajumo, Ievos Krivickaitės – veidus ir pavertė juos animaciniais superherojais.

„Visuomenėje aktyvūs ir gerus darbus darantys žmonės, rodantys pavyzdį kitiems, jau yra superherojai. Pasitelkdamas komiksų dėka išpopuliarėjusią manga techniką, kiekviename portretų atrakcijoje dalyvaujančiame asmenyje stengiausi įžvelgti jo vidines būsenas, kad tikrieji šių superherojų veidai spinduliuotų savo unikalia jėga“, – pasakoja „nowJapan: Intro 2016“ parodą atidarysiantis ir pranešimą apie japonų dievybes skaitysiantis japonų menininkas Sh. Kotake. Galutiniu portretų rezultatu žymių asmenų grupė buvo nustebinta šiandien.

Gabielius Liaudanskas-Svaras, pamatęs savo portretą, sakė, kad paskutiniu metu vis dažniau pastebi ženklus, siejančius jį su Japonija: „Manga stilius man labai patinka, o juk teko su Japonija susidurti per kovos menus, kitas meno formas, vėliau ir animaciją bei japonų hiphopo sceną, šalia esančius žmones. Matau realistišką save šiame portrete – pakeisčiau juo veidrodį namie, kurio nenaudoju, net skutimuisi. Tuomet kasdien matyčiau animacinį herojaus veidą, kuris man primintų, kad superherojus neturi būti stiprus fiziškai ar kitaip super, svarbu, kad jis būtų „idėjinis“ ir nepalaužiamas savo dvasia.“

Festivalio „nowJapan“ metu vykstantis profesionaliausias superherojų kostiumų „Cosplay“ konkursas jungia apie 600 Lietuvoje superherojų kostiumų gamyba ir pasirodymais užsiimančius asmenų, iš kurių net 50 periodiškai dalyvauja pasaulinio lygio konkursuose. Du kartus per metus „nowJapan“ renginiuose varžytis susirenkantys cosplay bendruomenės nariai ir jiems prijaučiantys ne tik demonstruoja savo pačių kurtus kostiumus, bet ir klausosi paskaitų, stebi šokių ir muzikos pasirodymus, išbando naujausias robotikos technologijas, video bei stalo žaidimus, ir dalyvauja įvairių kitų veiklų mugėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių