„Kadagio“ staigmenos: O. Vyšniauskas, V. Cololo duetas su dukra, haskių šou

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį Kauno sporto halėje – žvaigždžių antplūdis. TV3 tautinių šokių kovos „Kadagys“ sutrauks daugybę įžymybių. Naujausios laidos tema – liaudies šokis pagal šiuolaikinę muziką. Projekto choreografams pasiruošimo savaitė ypač sunki – visi kuria naujas ansamblių pasirodymų choreografijas. Dalyviai stebins ir pasirinktais kūriniais, ir savo pasirodymų idėjomis.

Trečiąją projekto laidą pradės muzikinės scenos grando Ovidijaus Vyšniausko „Kur bėga Šešupė“.

Agnieška Olševska su „Perlos“ kolektyvu ruošia kalniečių šokį. „Šokėjus į sceną įveš šunų kinkinys. „Į praėjusios laidos repeticiją su gražuoliais haskiais atvykęs šeimininkas tikrino, ar jo augintiniai nebijo prožektorių šviesos ir garsios muzikos. Meilūs keturkojai elgėsi gražiai ir jiems netgi labai patiko būti tarp tokios gausybės šokėjų, taigi pasirodymas su šunimis tikrai įvyks“, – pasakoja „Kadagio“ vykdančioji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

Martynas Kavaliauskas savaip interpretuos grupės „Inculto“ dainos „Suk suk ratelį“ versiją. Jo kolektyvo „Avevita“ šokio siužetas pasakos apie tai, kaip užsieniečiai vilioja lietuvaites ir, kaip jiems tai sekasi, arba kaip tik – nesiseka, daryti.

Vitalijui Cololo ir „Vilniaus Pynimėliui“ padėti iš Druskininkų atvyksta jo dukra Evita. Tėtis ir dukra kartu uždainuos „Mūsų dienos kaip šventė“. Ar Vitalijus bus geras scenos partneris savo dukrai?

Deividas Norvilas-Deivis ir Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis pasirinko Aistės Smilgevičiūtės ir Roko Radzevičiaus dainą. „Įdomu tai, kad šis duetas – Vilniaus universiteto absolventai. Jie mielai sutiko prisijungti prie ansamblio pasirodymo“, – pasakoja ansamblio vadovė Alina Anglickienė, praėjusioje laidoje sužibėjusi, kaip Jadvyga.

Tuo tarpu Kauno technologijos universiteto „Nemunas“ kolektyvas turės pasirodyti be savo generolo – tą vakarą teatro scenoje vaidinsiančio Liudo Mikalausko. Dainininką pavaduos grupė „Thundertale“. Specialiai šiai laidai jie aranžavo lietuvių liaudies dainą „Bernužėli, nesvoliok“.

Savo vaidmens šokyje kol kas, rodos, neatrandantis Vytautas Šiškauskas su Vilniaus Gedimino technikos universiteto kolektyvu „Vingis“ šį kartą šoks pagal ukrainiečių grupės „ElectroMush“ kūrinį. „Neįtikėtina, bet žiūrovai išgirs, kaip ukrainiečiai puikiai dainuoja lietuviškai“, – intriguoja „Vingio“ choreografė Rimutė Zaleckaitė. O kokį kozirį parodys generolas?

„4 Roses“ merginos į pagalbą pasikvietė grupę „Žalvarinis“, kurie eteryje dovanos specialiai šiam projektui paruoštą naują dainą. Ansamblio „Sietuva“ vadovas Edmundas Žička kuria ypatingą naujo šokio choreografiją, o merginos repetuoja liaudies šokio žingsnelius.

Latvių ansamblis „Dailrade“ su generolu Janiu Petersonu, grupės „The Citizens Lv“ vokalistu, pasirodys skambant jų tautiečių grupės „Elektrofolk“ dainai. „Kadagio“ kūrėjai išduoda, kad latvių rekvizitui atgabenti į Kauno sporto halę, tenka ieškoti specialaus autobuso. Kas tai bus ir kodėl viską tenka vežti net iš Latvijos?

Projekto kūrėjai pasakoja, kad susidomėjimas „Kadagiu“ Latvijoje – ypatingai didelis. „Į Lietuvą daryti specialių reportažų atvyksta latvių televizijos atstovai, kaimyninės šalies kavinėse renkasi šio projekto gerbėjai ir kartu stebi projekto tranliacijas internete. Kadangi nemokama telefono linija galima balsuoti tik Lietuvos abonentams, latviai atsigriebia aktyviai balsuodami internetu. Pavyzdžiui, praėjusioje laidoje pagal balsus internete latviai pirmavo. Projektu susidomėjo ir Latvijos Kultūros centras“, – vardija N. Kavaliauskienė.

Tautinių šokių kovos „Kadagys“ – sekmadieniais 19.30 val. tiesiogiai per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių