Kada „Eurovizijoje“ dalyvaus Amerika?

  • Teksto dydis:

Šiemet prie „Eurovizijos“ finalo žiūrovų būrio prisijungė ir Jungtinės Amerikos Valstijos.

Be to, šiemet finale pirmą kartą pasirodys ir Amerikos popmuzikos žvaigždė Justinas Timberlake`as, tad „Eurovizijos“ gerbėjams kyla klausimas – ar JAV taps dar viena šalimi, besivaržančia dėl „Eurovizijos“ nugalėtojos titulo. Vyriausiasis konkurso rengėjas Jonas Ola Sandas tikina, kad to artimiausiu metu greičiausiai nebus. Kad prie Senojo žemyno organizuojamo konkurso prisijungtų tolimoji Australija, prireikė bene 30 metų, tad JAV dar teks „paauginti“ savo auditoriją, praneša „The Guardian".

Europos dainų konkursas išsiplėtė ne tik į Ameriką, bet ir į Azijos regioną – Kinija šį renginį stebi jau trečius metus iš eilės.

„Eurovizija“ yra kultūrinis fenomenas, kurį mes stebėjome iš šalies metų metus. Mums labai malonu pristatyti šį konkursą JAV auditorijai ir švęsti jį kartu su visu pasauliu“, – kalbėjo „Logo“ televizijos, šiemet pirmą kartą transliuosiančios „Eurovizijos“ finalą, vadovas Chrisas McCarthy.

Vyriausiasis konkurso rengėjas J. O. Sandas tikino, kad dėl šio susitarimo buvo dirbta metų metus – pirmą kartą Europos transliuotojų sąjunga (ETS) pardavė „Eurovizijos“ formatą JAV dar 2006-aisiais, tačiau iš to nieko neišėjo.

„JAV pasiūlyti naują produktą labai sunku – šioje šalyje yra milžiniška programų pasiūla. Be to, „Eurovizija“ yra tipinis europietiškas produktas, įtraukiantis daugybę šalių, apie kurias JAV net nėra girdėjusi, taigi JAV paaiškinti, kas yra „Eurovizija“, yra gana sunku. Bet dabar, kai pasiekėme šį susitarimą, tiek mes, tiek „Viacom“ atstovai yra labai laimingi“, – kalbėjo vienas svarbiausių žmonių „Eurovizijoje“.

Nepaisant J. O. Sando išvardintų kliūčių, pastaraisiais metais pastebimas amerikiečių susidomėjimas Europos konkursu. Prie to nemažai prisidėjo naujienų portalo „ESC United“ redaktorius Mattas Friedrichsas, bandęs sudominti Amerikos televizijas šio renginio transliacijomis.

„Labai džiaugiuosi, kad šiais metais Amerika pradės transliuoti „Euroviziją“. Nors daugelis žmonių turi prieigą prie interneto, tik labai  maža dalis amerikiečių internete ieškotų šio konkurso transliacijų“, – įsitikinęs jis.

M. Friedrichsas pabrėžė, kad buvo labai sunku įtikinti amerikiečius žiūrėti konkursą, kuriame jų šalis net nedalyvauja, tačiau jo darbo rezultatai matyti – net JAV prezidentas Barackas Obama, kreipdamasis į Hanoverio (Vokietija) žmones, minėjo „Eurovizijos“ konkursą ir sakė, kad, nors europiečiai ir balsuoja už skirtingas šalis ir varžosi tarpusavyje, Europa turi išlikti vieninga.

Šią savaitę paskelbta žinia apie Justino Timberlake`o pasirodymą Europos dainų konkurso finale taip pat rodo augantį Amerikos susidomėjimą. Tiesa, šios pasaulinės žvaigždės šou amerikiečiai neišvys – tai riboja transliavimo teisės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių