Ką privalu žinoti lėktuvo bilietus perkantiems internetu?

  • Teksto dydis:

Ir kelionių organizatoriai, ir lėktuvų bilietų pardavėjai pastebi nuolat stiprėjantį savarankiškų keliautojų segmentą.

Didele dalimi tai – jaunimas, kuriam poilsis pietų kurortuose pagal programą „Viskas įskaičiuota“ – dar lyg ir per anksti, o štai pažintinės ar savaitgalio kelionės į populiariausius Europos miestus – kaip tik tai, ko reikia. Pataupyti linkę jauni žmonės dažniausiai lėktuvų bilietus perkasi savarankiškai, internetu, o toks būdas, kuomet skrydžių rezervacinės sistemos vos kelių mygtukų paspaudimu sukombinuoja ir pateikia optimalius skrydžio pasiūlymus, atrodo greitas ir patogus. Tačiau tik tol, kol dėl patirties trūkumo ar paprasčiausio neapsižiūrėjimo nepridaroma klaidų, dėl kurių vėliau kyla keisčiausių nesusipratimų.

Kaip sėkmingai įsigyti lėktuvo bilietus internetu ir išvengti klaidų, kurios dar gali ir papildomai patuštinti piniginę, praktiškais patarimais dalijasi pigių skrydžių sistemos „Skrendu.lt“ atstovė Rasa Levickaitė.

1 patarimas. Rinkitės „turtingą“ ir patikimą paieškos sistemą

Jei iš tikrųjų norite sutaupyti laiko ir rasti optimaliausius skrydžius į pasirinktą miestą ar šalį, rinkitės tik tokias lėktuvų bilietais prekiaujančias svetaines, kurių rezervacinės sistemos gali pateikti kuo daugiau skrydžių variantų iš kuo daugiau įvairiausių pasaulio avialinijų. Tokiu būdu visi pasiūlymai bus pateikti vienoje vietoje ir nereikės naršyti keliose skirtingose aviakompanijų svetainėse tam, kad išsiaiškintumėte, kurioje iš jų siūlomi pagal kelionės datą, kainą, patogumą ir kitus kriterijus jums tinkamiausi lėktuvo bilietai.

„Idealu, jei jūsų pasirinktoje svetainėje pagal pateiktą užklausą galite matyti sistemos sugeneruotus kelionės variantus iš bent kelių šimtų avialinijų pasiūlymų. Tarp jų turėtų patekti reguliarieji skrydžiai, pigių oro linijų pasiūlymai ir jungtiniai, t. y. sudaryti iš reguliariųjų ir pigiųjų, – sakė R. Levickaitė. – O, pavyzdžiui, ieškodami skrydžio į konkretų miestą vien „Ryanair“ ar „Wizz Air“ svetainėse matysite tik šių oro linijų bendrovių pasiūlymus“.

Kitas ne mažiau svarbus dalykas perkant lėktuvo bilietus internetu – įsitikinti, kad pasirinkta svetainė yra originali, t. y. priklauso būtent konkrečiai skrydžių bendrovei, o ne bilietų perpardavinėtojams. „Pasitaiko, kad kai kurios mažiau žinomos lėktuvų bilietus pardavinėjančios svetainės naudoja garsių pasaulinių avialinijų logotipus, spalvas ir kitus dizaino elementus, taip norėdamos sudaryti įspūdį, jog patekote į tiesioginį, t. y. originalųjį, puslapį. Tokiose svetainėse dažnai ir bilietų kainos pateikiamos kaip originaliose, tačiau perėjus prie paskutinių etapų – mokėjimo, kaina staiga pasikeičia, atsiranda įvairiausių mokesčių. Tokia komercinė veikla neatitinka Civilinės aviacijos administracijos reikalavimų, o galutinis vartotojas akivaizdžiai klaidinamas ir galiausiai sumoka daugiau lyginant su suma, kurią būtų išleidęs originalioje svetainėje. Netapti tokių tiesiog perpardavinėtojų aukomis padėti gali tik atidumas ir žinojimas apskritai, kad Lietuvoje yra ir tokio tipo „verslo“ atstovų“, – aiškino R. Levickaitė.

2 patarimas. Reikalingą informaciją gaukite čia ir dabar

Natūralu, jog perkantiems lėktuvo bilietus rečiau, o gal net pirmą kartą, kyla įvairiausių klausimų. Tokiose situacijose dažnai puolama pirkti bilietus intuityviai, tačiau nebūtinai teisingai. Arba mėginama palengvinti padėtį rūpimų atsakymų ieškant skrydžių bendrovės svetainės dažnai užduodamų klausimų (DUK) skiltyje.

„Vis dėlto anaiptol ne į kiekvieną klausimą galima rasti atsakymą DUK skiltyje, be to, ekstra atveju informacijos reikia čia ir dabar, todėl, pavyzdžiui, „Skrendu.lt“ svetainėje tokius klientus nuo neapdairių sprendimų arba paspaudimų gelbsti vadinamoji „Live chat“ funkcija, leidžianti susisiekti su kelionės konsultantu realiuoju laiku ir gauti atsakymą į rūpimą klausimą operatyviai“, – pasakojo R. Levickaitė.

3 patarimas. 45 min. tarp skrydžių – rizikinga riba

Viena dažniausių klaidų tarp savarankiškai perkančių lėktuvo bilietus – neadekvatus laiko parinkimas skrydžiams su persėdimais. Tai ypač aktualu vykstant į tolimas šalis, mat dažniausiai skrydžiai į, pavyzdžiui, Australiją, Indiją, JAV ar kitas tolimas valstybes būna netiesioginiai ir tenka bent kartą ar du perlipti iš vieno lėktuvo į kitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių