Ką gangsteris Al Capone veikdavo lietuvio mokslininko namuose JAV?

  • Teksto dydis:

Audrius Plioplys – Amerikoje gimęs lietuvis mokslininkas, kurio gyvenimo istorija įkvėpianti ir netikėta. Jis pasauliui padovanojo ne vieną mokslinį atradimą, padėjusį žmonėms išgyti nuo sunkiausių ligų ir net išvengti mirties, jis įlindo į žmogaus smegenis ir atsakė į klausimą, iš kur atsiranda mintys bei visi negalavimai, net suderino mokslą su menu.

Šeštadienio vakarą LNK laidoje „Bus visko“ – interviu su šiuo žmogumi, galinčiu paaiškinti ir atsakyti rodos į visus, net ir mistinius klausimus.

Daug metų mokslininkas domėjosi fizika ir teigia, kad atsitiktinumų nebūna. Laidos metu jis papasakos istoriją, kurioje susies Čikagos namuose nukritusią eglę ir Lietuvoje tuo pačiu metu infarktą patyrusią žmonos mamą, taip pat savo sapną ir jame matytą bei realiame gyvenime tuo pat metu kitame pasaulio krašte jo dukrai įvykdytą vagystę. Ir dar kartą pakartos – atsitiktinumų nebūna. Šiuos įvykius sieja ryšys.

Visa tai vyras aiškina moksliškai ir teigia, kad pasaulyje yra kur kas daugiau nei mums įprastos trys erdvės ir viena laiko dimensijos. Jų egzistuoja vienuolika, o gal ir dar daugiau. Todėl net tokie tarpusavyje rodos niekuo nesusiję ir dešimčių tūkstančių kilometrų skiriami įvykiai turi ryšį. Dažnai filmuose išsakytą teoriją, kad pasaulyje egzistuoja net kelios mūsų pačių versijos mokslininkas patvirtina žodžiais: „Galbūt šiame kambaryje yra dar vienas mokslininkas ir dar viena su juo interviu daranti žurnalistė. Tačiau jie vieni kitų nemato, nes priklauso skirtingiems pasauliams.“

Mokslininkas prabils ir apie sapnus. Pasirodo, kad mes nuolatos sapnuojame, tik sapnus blokuoja realybėje vykstantis veiksmas. Besimokymas pas legendinio Zigmundo Froido dukters auklėtinę ir išmokęs, kaip paaiškinti sapnus, vyras atviraus. Čia nėra jokios raganystės. „Sapnuose nėra jokios mistikos. Kiekvienas mūsų galime paaiškinti bet kokį sapną. Sapnas yra mūsų gyvenime vykstančių įvykių atspindys.“

A. Pliolys – neurobiologas, kuris ilgus metus domėjosi žmogaus smegenų veikla. Jis žino, kaip apsisaugoti nuo smegenų perkrovos, kuri gali pasireikšti įvairiais negalavimais: panikos atakomis, išsekimu ir įvairiausiomis opomis. O labiausiai siūlo atsisakyti kelių darbų darymo vienu metu ir riboti jus pasiekiančios informacijos kiekį:

Nuolatos įjungtas feisbukas, radijas, televizija ir naujieną keičianti kita naujiena – mūsų smegenys nėra tam pritaikytos, todėl gali tiesiog perkaisti.

„Galėtume sakyti, kad niekas nedaro kelių darbų vienu metu. Visi daro tik vieną darbą, po to kitą. Tačiau kai darai penkis dalykus iš karto, tu ir barstaisi tarp tų penkių, tačiau vis tiek vienu metu padarai truputį vieno, tada kito. Čia yra informacijos perkrova, kuri sukelia nerimą ir įvairiausius negalavimus“.

Todėl visus įspėja: saugokime savo galvas, nes šiandieninis informacijos kiekis, kuris kasdien paliečia mus, yra itin pavojingas. Nuolatos įjungtas feisbukas, radijas, televizija ir naujieną keičianti kita naujiena – mūsų smegenys nėra tam pritaikytos, todėl gali tiesiog perkaisti. Laidoje A. Plioplys pasiūlys būdą, padedantį susidoroti su begaliniu nuovargiu.

Vyras papasakos ir apie savo išradimus, gelbstinčius gyvybes. Kaip apsaugoti vaikus nuo mirtino plaučių uždegimo, kodėl, pasak mokslininko, būtina skiepyti mažuosius ir ką garsusis Amerikos gangsteris Al Capone veikdavo Audriaus Plioplio namuose? Šį šeštadienį, 17.30 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių