K. Orbakaitė: mano senelis buvo tikras Lietuvos patriotas

  • Teksto dydis:

Žinoma Rusijos atlikėja Kristina Orbakaitė visada didžiuodamasi save vadino tikra lietuve. Tiesa, mažai kas žino, kad jos tėvas Mykolas Orbakas yra kilęs iš senos ir kilmingos prūsų giminės, skelbia 7days.ru.

Kuomet M. Orbakas atėjo į tuomet dar būsimos Rusijos primadonos Alos Pugačiovos namus susipažinti su jos tėvais, jis prisistatė kaip Mykolas Edmundas, o A. Pugačiova pridūrė: "O Miša, beje, yra baronas fon Orbachas".  Tokie A. Pugačiovos žodžiai visus tik prajuokino.

Tačiau būsimoji primadona nejuokavo. Iki praėjusio amžiaus pabaigos M. Orbako protėviai gyveno Prūsijos teritorijoje. Prieš pat pirmą pasaulinį karą giminė persikėlė į Lietuvą.

"Mano senelis - vokiečių baronas fon Orbachas, o senelė turi baltarusių ir lenkų kraujo, - apie savo kilmę pasakojo dainininkė K. Orbakaitė. - Tiesa, senelis buvo tikras Lietuvos patriotas. Jis net ir pavardę pakeitė į Orbako ir tapo Lietuvos piliečiu. Taigi ir aš pasekiau jo pavyzdžiu. Dviguba pilietybė man suteikia galimybę vykti į Lietuvą ir atgal su gastrolėmis ar tiesiog lankyti giminaičių".

Vaikystėje Kristina kiekvieną vasarą praleisdavo savo senelių namuose Šventojoje netoli Palangos. Seneliai savo mylimą vaikaitę meiliai vadino baronaite. Praeitais metais Kanadoje gyvenantis žinomos moters giminaitis pasidalino su ja archyvo Austrijoje adresu, kuriame galima rasti ir aristokratiškos kilmės patvirtinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių