K. Kardashian patėvis džiaugėsi juridiniu savo naujos lyties pripažinimu

  • Teksto dydis:

Caitlyn Jenner (Keitlin Džener) žurnalo „Glamour“ Metų moters apdovanojimo ceremonijoje pirmadienio vakarą pasidžiaugė svarbiu laimėjimu jos virsmo moterimi procese, prieš kelias dienas gavusi vairuotojo pažymėjimą, kuriame jau nurodyta jos pakeista lytis.

Olimpinį medalį pelniusi dešimtkovės žvaigždė anksčiau buvo žinoma kaip Bruce'as Jenneris (Briusas Dženeris) ir Kim Kardashian (Kim Kardašian) patėvis.

Jo viešas prisipažinimas apie tai, kad pakeitė lytį, sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio. Caitlyn pasivadinusios moters nuotrauka anksčiau šiais metais papuošė „Vanity Fair“ viršelį, ji filmuojasi realybės šou, kuriame pasakoja apie savo transformaciją, ir daug keliauja po Jungtines Valstijas, sakydama įkvepiančias kalba ir dalydamasi savo patirtimi.

Niujorko koncertų salėje „Carnegie Hall“ pirmadienį vykusioje 25-ojoje kasmetinėje „Glamour“ Metų moters apdovanojimų ceremonijoje Caitlyn Jenner buvo įteiktas Kovotojos už translyčių asmenų teises (Transgender Champion Prize) prizas.

Priimdama apdovanojimą, Caitlyn papasakojo, kaip sunkiai ir ilgai ieškojo savo tikrojo „aš“, ir kaip jaučiasi dabar, kai jau turi jos naują tapatybę patvirtinančius juridinius dokumentus, kurių išdavimas užbaigė jos virsmo moterimi procesą.

„Labai daug metų neradau sau vietos. Visuomet jaučiausi kaip pašalietė, niekuomet gerai nesijaučiau būdama vyru, tačiau, akivaizdu, taip pat nebuvau moteris. Buvau kažkas tarp vyro ir moters. Tačiau staiga, priėmusi šiuos sprendimus ir išėjusi į viešumą, padariau patį geriausią dalyką per savo gyvenimą“, - sakė ji scenoje.

„Per tiek metų buvau nustojusi žavėtis gyvenimu. Tiesiogine prasme beveik šešerius metus praleidau tarp keturių savo namų sienų. Nes iš tiesų niekuomet nenorėjau išeiti, tiesiog ėjau į darbą, ir nieko daugiau. Dabar man iš tikrųjų patinka išeiti iš namų. Man patinka būti savimi... Nuostabu, kad turime šansą pasikeisti, kad žmonės turi progą suprasti šią problemą, kuri tokia sudėtinga“, - sakė C.Jenner.

„Daugiau nei metus neskridau lėktuvu, nes neturėjau (tinkamų) asmens tapatybės dokumentų, tačiau praėjusią savaitę gavau savo vairuotojo pažymėjimą su nuotrauka ir žyma „F“ (angl. female - moteris). Gyvenime iš tiesų dažniausiai pastebime mažus dalykus“, - sakė ji.

Caitlyn taip pat padėkojo savo šeimą ir kitoms translytėms garsenybėms, tarp jų aktorei Laverne Cox (Lavern Koks), už jų paramą.

Aktorė Reese Witherspoon Reese Witherspoon (Ris Viterspun) pelnė Holivudo herojės apdovanojimą (Hollywood Hero), buvusi popmuzikos žvaigždė, o dabar - dizainerė Victoria Beckham (Viktorija Bekem) pagerbta kaip „Metų mados jėga“ (Fashion Force).

„Metų sensacija“ (The Showstopper) buvo paskelbta Misty Copeland (Misti Kouplend) - pirmoji juodaodė Amerikos baleto teatro primabalerina, o JAV nacionalinė moterų futbolo rinktinė, šįmet laimėjusi pasaulio čempionatą, pelnė „Proveržio“ (Game Changers) apdovanojimą.

Ceremonijoje pasirodė Jennifer Hudson (Dženifer Hadson) ir Ellie Goulding (Eli Gulding), taip pat Viola Davis (Vajola Deivis), Amy Schumer (Eimi Šumer), Goldie Hawn (Goldi Hon), Serena Williams (Serena Viljams) bei Jaredas Leto (Džaredas Letas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių