K. Kardashian apiplėšimo sumanytojui – kaltinimai

  • Teksto dydis:

Prancūzijos teisėjas penktadienį pateikė kaltinimus asmeniui, įtariamam organizavus įspūdingą apiplėšimą Paryžiuje, kurio auka tapo JAV televizijos realybės šou žvaigždė Kim Kardashian (Kim Kardašian), netekusi milijonų eurų vertės papuošalų ir kitų brangių daiktų, pranešė prokurorai.

60-metis vyras buvo vienas iš šešių įtariamųjų, kuriems penktadienį buvo pateikti kaltinimai dėl spalio 3 d. įvykdyto apiplėšimo, per kurį amerikietei garsenybei buvo užkimšta burna, jai grasinta ginklu, o galiausiai ji buvo užrakinta vonioje savo prabangiuose apartamentuose, kuriuose gyveno atvykusi į Paryžiaus mados savaitės renginius.

Kaltinimai dėl šio incidento pateikti iš viso dešimčiai žmonių, o penki jų kaltinami tiesiogiai prisidėję apiplėšiant 36-erių metų K. Kardashian, iš kurios buvo pagrobta brangenybių, vertinamų maždaug 9 mln. eurų.

Policija pradėjo stebėti numanomą šios grupės vadeivą, kai aptiko jo DNR nusikaltimo vietoje ant medžiagų, panaudotų K. Kardashian surišti. Tai leido policijai nustatyti kitus įtariamuosius, anksčiau sakė tyrimui artimi šaltiniai.

„Senosios mokyklos gangsteriai“

Pareigūnai sakė, kad kai kurie įtariamieji prisipažino dėl savo vaidmens, bet jų neįvardijo.

Vienas šaltinis sakė, kad penki įtariami užpuolikai, kurių amžius - nuo 54-erių iki 72-ejų metų, yra „senosios mokyklos gangsteriai“.

Policijos uniformas vilkintys užpuolikai pirmiausiai sutramdė naktinį sargą, budėjusį rezidencijoje, esančioje prabangiame 8-ajame Prancūzijos sostinės rajone, netoli Marijos Magdelietės bažnyčios..

Tuomet du iš jų įsiveržė į amerikietės apartamentus, užkišo jai burną, surišo ir uždarė vonioje. Užpuolikai susirinko apartamentuose rastas brangenybes, įskaitant dizainerės Lorraine Schwartz (Loren Švarc) sukurtą žiedą su 20 karatų deimantu, vertą apie 4 mln. eurų.

Šis incidentas pagal pavogtų daiktų vertę buvo didžiausias Prancūzijoje per daugiau kaip pastaruosius du dešimtmečius įvykdytas vieno žmogaus apiplėšimas.

Vyriausias iš įtariamų plėšikų yra 72-ejų metų Pierre'as B. (Pjeras B.), žinomas kaip „Pierrot“ (Pjero), anksčiau teistas už kokaino kontrabandą. Jis buvo suimtas pirmadienį vienoje viloje pietų Prancūzijoje.

Tarp asmenų, įtariamų tiesiogiai prisidėjus prie apiplėšimo, yra ir 61-erių metų vyras pravarde „Blue Eyes“ (Mėlynakis). 2003 m. jis buvo nuteistas kalėti 8 metus ir šešis mėnesius už tarptautinę kokaino kontrabandą, kai buvo sulaikytas Paryžiaus oro uoste su dviejų tonų narkotikų siunta.

Įtariamas grupės vadeiva Christiane'as G. (Kristianas G.) ir jo 27-erių metų sūnus buvo apkaltinti pagalba vykdant nusikaltimą. Be to, sūnus yra įtariamas nuvežęs nusikaltėlius automobiliu į apiplėšimo vietą.

Pėdsakai veda į Antverpeną

64-erių metų romų kilmės Marceau B. (Marso B.) pateikti kaltinimai padėjus parduoti kai kurias pavogtas brangenybes.

Pastarasis asmuo turi jau ilgą kriminalinę istoriją, besitęsiančią nuo 1998 metų. Jis yra teistas už apiplėšimą ir padirbtų pinigų gabenimą. Praėjus vos pusmečiui po išėjimo į laisvę 2011 m., jam vėl buvo pateikti kaltinimai pinigų klastojimu, bet pernai jis buvo išteisintas.

Tyrėjai mano pastebėję Marceau B. Belgijos mieste Antverpene, pasauliniame prekybos deimantais centre.

Tyrėjai būgštauja, kad kai kurie iš pavogtų K. Kardashian papuošalų jau gali būti parduoti, nes per reidus įtariamųjų namuose buvo rasta 200 tūkst. eurų grynųjų.

Pasak ekspertų, pagrobtą 4 mln. eurų vertės žiedą būtų itin sunku parduoti, nes jis yra lengvai atpažįstamas. Yra daugybė žvaigždės nuotraukų, kuriose K. Kardashian matoma jį mūvinti.

Sunku parduoti

Dažniausiai brangakmeniai būna peršlifuojami ar suskaldomi į mažesnius akmenis, kad nekiltų įtarimų, bet dėl to brangenybių vertė gali smarkiai sumažėti.

Jeigu bus perdirbtas, K. Kardashian žiedas gali prarasti tris ketvirtadalius savo vertės, nurodo policija.

Septyni iš sulaikytų įtariamųjų buvo paleisti, įskaitant vairuotoją, kurio paslaugomis naudojosi K. Kardashian.

Jo 27-erių metų broliui Gary M. (Gariui M.) penktadienį buvo pateikti įtarimai, kad jis pranešė vagims, jog tą vakarą K. Kardashian asmens sargybinio nebus jos apartamentuose, taip pat pateikė detalių apie rezidenciją.

Asmens sargybinis, tą vakarą lydėjęs Kim seserį Kourtney (Kortni) į vieną Paryžiaus naktinį klubą, Kardashianų šeimai nebedirba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių