J. Jurkutė-Širvaitė tapo drabužių kūrėja

  • Teksto dydis:

Balandžio pradžioje pavasario-vasaros kolekciją pristatęs prekės ženklas „Sauths“ džiugina dar viena naujiena. Šįkart tai – vasarai skirtų drabužių kapsulė, kurta drauge su neseniai mama tapusia televizijos laidų vedėja, aktore, socialinių projektų iniciatore Jurgita Jurkute-Širvaite.

Aukščiausios kokybės lino pluoštas – šios šiltojo sezono kapsulės pagrindas, įkvėpęs gražiai partnerystei. „Lino medžiagos asociacijos su natūralumu labai organiškai nulėmė tai, jog prisidėti prie kolekcijos kūrimo pasiūlėme būtent Jurgitai. Ji – moteriška, šilta ir brandi asmenybė – šie bruožai puikiai atliepia savybes, apie kurias galvojant gimsta mūsų gaminiai“, – apie bendradarbiavimo idėjos gimimą pasakoja prekės ženklo įkūrėjai. „Mūsų prekės ženklo filosofijos pagrindas – kelionės: ne tik po įvairias šalis, bet ir per gyvenimą. Jurgita puikiai atspindi gyvenimą kaip kelionę, spinduliuodama šypseną, laisvę ir harmoniją“, – teigė jie.

J. Jurkutei-Širvaitei ši kolekcija – pirmas bandymas prisiliesti prie drabužių dizaino, jų kūrimo proceso.

„Mane labiausiai sužavėjo trys dalykai: pirma – tai, jog visi rūbai gaminami Lietuvoje. Antra – pasirinktas audinys, kadangi lietuviškas linas man labai artimas nuo pat vaikystės. Aš, galima sakyti, su juo užaugau. Mano tėtis ilgą laiką dirbo lino fabrike, o mama vis dar dirba didelėje lino produktus gaminančioje įmonėje Plungėje, tad puikiai jaučiu šį audinį ir žinau, koks netikėtas ir originalus jis gali būti. Trečia – man buvo suteikta galimybė prisidėti prie drabužių dizaino kūrimo. Būti tik modeliu – ne man, svarbu buvo įdėti dalį savo širdies ir pozityvių minčių. Esu tikra, jog, įsigijusios vieną ar kitą gaminį, moterys pajus tą teigiamą energiją, nusišypsos sau, o tada ir likęs pasaulis šypsosis joms“, – kalba moteris.

Šią kolekciją sudaro ne tik minimalistinėmis detalėmis dekoruotos suknelės, bet ir elegantiškos, subtilios palaidinės, šortai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
visa kumelaite.

et

et portretas
ir čia vadinasi Lietuvos viena gražiausių moterų? Eina sau, nieko gero tada.

Anonimas

Anonimas portretas
o as galvojau kad tapo mama o pasirodo apsirikau
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių