Jubiliejaus proga – V. Adamkaus krikštynų scena seriale

LRT TELEVIZIJOS rodomo serialo „Laisvės kaina. Savanoriai“ autoriai originaliai pasveikino prezidentą Valdą Adamkų 90-ojo jubiliejaus proga.

Istorinio dokumentinio serialo kūrėjai pristatė vaizdo įrašą, kuriame – suvaidinta prezidento V. Adamkaus krikštynų scena. Joje matomas krikštomas būsimasis šalies vadovas (kuriam tuo metu suteiktas Voldemaro Huberto Laimučio Adamkavičiaus vardas), taip pat jo krikšto motina Matilda Voldemarienė ir krikšto tėvas – Lietuvos vyriausybės vadovo ir užsienio reikalų ministro pareigas ėjęs Augustinas Voldemaras (jį vaidina aktorius Darius Meškauskas).

„Mielas prezidente, pastebėjau, kad kai kalbate apie šias krikštynas ir pasakojate savo artimųjų prisiminimus, jūs dažnai minite, kad per jas triukšmavote. Kaip jūsų krikštatėvis, turėčiau papasakoti, kaip buvo iš tiesų“, – kalbama įraše.

V. Adamkus gimė 1926 metais Kaune, vėliau jis su tėvais pasitraukė į Vokietiją. 1949 metais jis su šeima emigravo į Jungtines Amerikos Valstijas, ten 1960-aisiais baigė Ilinojaus Technologijos institutą, įgijo statybų inžinieriaus specialybę. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, su žmona Alma grįžo į Lietuvą.

Lietuvai V. Adamkus vadovavo dvi kadencijas: nuo 1998 iki 2003 ir  nuo 2004 iki 2009 metų.

Šiemet V. Adamkaus vardas suteiktas gimnazijai Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
gerai prisimenu adamkaus krikstynas zuokas buvo krykstateviu

meilė

meilė portretas
GEDA,SEKANCIOJE SERIJOJE LAUKSIM ALGIRDO BRAZAUSKO KRIKSTYNU IR NETIK,FANTAZIJAI RIBU NERA
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių