JK Rowling savo prabangią jachtą parduoda už 15 mln. svarų sterlingų

  • Teksto dydis:

JK Rowling (Dž. K. Rouling) parduoda savo prabangią jachtą „Amphitrite“, už kurią prašoma 15 mln. svarų sterlingų (17,8 mln. eurų), praneša britų bulvarinio dienraščio „Daily Mail“ naujienų svetainė dailymail.co.uk.

Knygų apie Harį Poterį autorė šį maždaug 50 metrų ilgio laivą įsigijo tik sausio mėnesį.

Šia įspūdinga jachta su Art Deco stiliaus interjerais 51 metų rašytoja susižavėjo, kai atostogaudama ja plaukiojo su savo vyru Neilu Murray'umi (Nilu Murėjumi) ir dviem sūnumis – 12 metų Davidu (Deividu) ir 10 metų Mackenzie (Makenziu). Tuomet jachta buvo parduodama už 22 mln. svarų.

Stilinga 2001 metais pastatyta trijų denių jachta yra aprūpinta modernia garso aparatūra, žaidimų konsolėmis ir dekoruota meno kūriniais, skelbia „Yacht Harbour“.

Jachtoje vienu metu gali plaukioti 10 svečių, joje yra penkios kajutės, devyniems įgulos nariams skirtas kambarys, erdvi svetainė ir daugybė pramogų bet kokiam skoniui.

Plaukiojant ja galima čiuožinėti vandens slidėmis, vandenlentėmis, baidarėmis, nardyti. Ramesnio poilsio mėgėjams skirta namų kino sistema, palydovinė televizija ir žaidimų konsolės.

Jachta gali plaukti 12 mazgų greičiu, varoma dviejų „Caterpillar“ variklių, kurių kiekvieno galingumas siekia 480 hp.

Liaupsindama laivo stilingumą svetainė „Metayacht“ jį apibūdina taip; „Įkvėpta ketvirto dešimtmečio džentelmenų jachtų ji primena praėjusių laikų romantiką ir žavesį“.

JK Rowling yra ne vienintelė įžymybė, kuriai priklausė šis laivas – anksčiau juo plaukiojo aktorius Johny Deppas (Džonis Depas).

J.Deppas jachtą pavadino „Vajoliroja“ – pagal aktoriaus buvusios partnerės Vanessa Paradis (Vanesos Paradi), jų vaikų Lily-Rose (Lili Rouz) ir Jacko (Džeko) vardų pirmąsias dvi raides.

Tačiau po išsiskyrimo su V. Paradis 2015 metų vasarį laivui buvo duotas „Amphitrite“ (Amfitritės) – graikų mitologijos jūros deivės ir Poseidono žmonos – vardas.

Pervadintą jachtą J.Deppas padovanojo savo naujai žmonai 29 metų Amber Heard (Amber Herd).

2008 metais jachtos renovacijai aktorius išleido 5 mln. svarų, už kuriuos laive buvo įrengtas įmantrus bohemiškas Art Deco stiliaus interjeras, kuriame subtiliai atsispindi piratiška tema.

2010 metų vasarą Bradas Pittas (Bredas Pitas) ir Angelina Jolie (Andželina Džoli) leidosi šiuo laivu į atostoginę kelionę.

J.Deppas vėliau jį pardavė vienam amerikiečių laivybos magnatui.

Dabar šią išskirtinę grožybę parduoda kompanija „Curtis Stokes & Associates“.


Šiame straipsnyje: JK Rowlingjachtapardavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių