JAV teatro apdovanojimuose triumfavo hiphopo miuziklas „Hamiltonas“

  • Teksto dydis:

„Hamiltonas“ (Hamilton) – Alexandero Hamiltono (Aleksandro Hamiltono) biografija hiphopo ritmu – teatro apdovanojimuose „Tony Awards“ pripažintas geriausiu nauju miuziklu.

Emocijų kupiną vakarą daugelis iš Brodvėjaus bendruomenės reiškė paramą LGBT bendruomenei po šaudynių gėjų naktiniame klube Floridoje.

Lino-Manuelio Mirandos sukurta pirmojo JAV iždo sekretoriaus, kuris 1804 metais mirė pašautas per dvikovą su tuometiniu viceprezidentu Aaronu Burru (Aaronu Beru), biografija pelnė 11 „Tony“ – vos vienu mažiau nei rekordines 12 statulėlių 2011-aisiais gavę „Prodiuseriai“ (The Producers).

Superžvaigždė Barbara Streisand, kuri įteikė „Hamiltono“ geriausio miuziklo apdovanojimą, pagerbė aukas Orlande, kaip ir keli laureatai. „Šįvakar mūsų džiaugsmą temdo liūdesys, – sakė B. Streisand. – Menas gali mus šviesti ir linksminti, o tokiais laikais kaip šis, mus paguosti.“

„Hamiltonas“ sulaukė iš viso 16 teatro „Oskarais“ vadinamų „Tony“ nominacijų ir, be geriausio miuziklo apdovanojimo, dar buvo apdovanotas už geriausią muziką, geriausią libretą, režisūrą, orkestravimą, choreografiją, geriausią antrojo plano aktorių ir aktorę. Pastarieji du apdovanojimai atiteko Daveedui Diggsui (Davidui Digsui) ir Renee Elise Goldsberry (Renė Elis Goldsberi).

Leslie Odomas (Leslis Odomas) jaunesnysis, kuris vaidina Aaroną Burrą, pelnė geriausio aktoriaus apdovanojimą ir dėkojo L.-M. Mirandai už naują matymą to, kas įmanoma.

Kiek anksčiau „Hamiltonas“ pelnė apdovanojimus už kostiumus ir apšvietimą, bet pralaimėjo scenografijos kategorijoje miuziklui „She Loves Me“, ir tai reiškė, kad „Hamiltonas“ negalėjo pasiekti 12 statulėlių rekordo.

70-oji „Tony“ įteikimo ceremonija įvyko sekmadienį, po to, kai tą pačią dieną užpuolikas nušovė 50 žmonių gėjų naktiniame klube Floridoje, tad Brodvėjus pagerbė aukas ir kalbėjo apie toleranciją.

Vakaro vedėjas Jamesas Cordenas (Džeimsas Kordenas) dedikavo ceremoniją įvairovei Brodvėjuje. „Neapykanta niekada nelaimės. Drauge mes turime tai užtikrinti. Šiandienos šou yra šio principo simbolis ir paminėjimas“, – sakė jis.

Tačiau didžiąją transliacijos dalį nuotaika buvo gera ir tipiška apdovanojimų ceremonijoms.

Thomas Kailas (Tomas Kailas) laimėjo „Tony“ už „Hamiltono“ režisūrą. Anglų aktorė Cynthia Erivo (Sintija Erivo) gavo geriausios aktorės „Tony“ už debiutą Brodvėjuje su „Purpurine pieva“ (The Color Purple) – pasakojimu apie juodaodę Pietų moterį. Aktorė dėkojo savo kolegoms šiame miuzikle už tai, kad dėl jų tapo stipresnė moteris toje scenoje. Jos šou, kuris 2006 metais geriausio miuziklo kategorijoje pralaimėjo „Jersey Boys“, šiemet pelnė geriausio miuziklo atnaujinimo „Tony“.

62-ejų Jayne Houdyshell (Džein Haudišel) pelnė savo pirmąjį „Tony“ – už plepios, švelniai erzinančios mamos vaidmenį „The Humans“. Jos sutuoktinis scenoje Reedas Birney (Ridas Birnis) pelnė geriausio antrojo plano aktoriaus spektaklių kategorijoje „Tony“.

Jessica Lange (Džesika Landž) gavo savo pirmąjį „Tony“ už vaistus ryjančios motinos vaidmenį atgaivintoje epinėje dramoje „Ilgoje dienos kelionėje į naktį“ (Long Day's Journey Into Night). Dviejų „Oskarų“ savininkė pasakė: „Tai išsipildžiusi svajonė ir ji pripildo mane didele laime, net ir tokią liūdną dieną.“

Frankas Langella (Frenkas Landžela) savo ketvirtąjį „Tony“ gavo už vyro, kuris pradeda slysti silpnaprotystės link, vaidmenį spektaklyje „Tėvas“ (The Father). Jis vos neapsiverkė, kai paminėjo savo brolio kovą su silpnaprotyste, ir tarė užuojautos žodį Orlando žmonėms: „Mes būsime su jumis kiekvieną šio kelio žingsnį.“

Tarp tų, kas dalijo apdovanojimus, buvo Holivudo žvaigždės Cate Blanchett (Keit Blanšet), Claire Danes (Kler Deins), Meg Ryan (Meg Rajen), taip pat – Oprah Winfrey (Opra Vinfri).

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) įrašė vaizdo žinutę, kuria išreiškė paramą „Hamiltonui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių