JAV režisierius kuria dokumentinį filmą apie D. Trumpą

  • Teksto dydis:

JAV režisierius Michaelas Moore'as (Maiklas Muras) kuria dokumentinį filmą apie Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) „Fareinheitas 11/9“ (Fahrenheit 11/9), kurio pavadinimas primena garsiausią jo juostą, nufilmuotą po Rugsėjo 11-osios teroro atakų ir žymi dabartinio Amerikos prezidento išrinkimo datą.

„Taip, kuriu filmą, kad ištraukčiau mus iš šios maišaties“, – tviteryje parašė apdovanojimais pagerbtas provokatorius, kuris pridėjo nuorodą į straipsnį apie būsimą filmą žurnalo „Variety“ interneto svetainėje.

Kaip rašoma svetainėje, filmo prodiuseriai Bobas ir Harvey Weinsteinai (Bobas ir Harvis Veinsteinai) per vieną savo kompanijų įsigijo pasaulines teises į filmą. Kompanija „Fellowship Adventure Group“ prodiusavo ir garsųjį M.Moore'o „Farenheitą 9/11“ (Fahrenheit 9/11).

Naujienų agentūra AFP susisiekė su brolių Weinsteinų kino studija „The Weinstein Company“, bet ši nurodė negalinti komentuoti.

Kairiųjų pažiūrų kino kūrėjo būsimo dokumentinio filmo pavadinimas yra susijęs su data, kai paaiškėjo pernai įvykusių JAV prezidento rinkimų rezultatai: 2016 metų lapkričio 9-ąja. Patys rinkimai įvyko lapkričio 8-ąją.

Filmas kuriamas praėjus daugiau kaip dešimtmečiui po M.Moore'ą išgarsinusio politinio dokumentinio filmo „Farenheitas 9/11“ apie George'o W.Busho (Džordžo V.Bušo) prezidentavimą po rugsėjo 11-osios atakų ir karus Afganistane bei Irake. Filmas kūrėjui 2004 metais pelnė Kanų kino festivalio „Auksinę palmės šakelę“.

Per 2016 metų prezidento rinkimus M.Moore'as bandė mobilizuoti visuomenės nepritarimą D.Trumpui ir buvo vienas iš nedaugelio viešų veikėjų, sakiusių, kad jis turi daug galimybių laimėti.

Trys savaitės prieš rinkimus jis netikėtai išleido dokumentinį filmą „Michaelas Moore'as Tramplande“ (Michael Moore in Trumpland) – vos per 12 dienų sukurtą odę demokratų kandidatei Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Liepos pabaigoje 63 metų kino kūrėjas, kuris taip pat garsėja kritika kapitalizmui, didelėms korporacijoms ir ginklams, debiutuos Brodvėjaus scenoje, kur surengs monospektaklį – irgi apie D.Trumpo atėjimą į Baltuosius rūmus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių