JAV komikas prisipažino dėl netinkamo seksualinio elgesio

  • Teksto dydis:

Apdovanojimų pelnęs JAV komikas Louis C. K. (Luji Si Kei) prisipažino masturbavęsis matant moterims ir tapo dar vienu pramogų industrijos sunkiasvoriu, kurio karjera pradėjo byrėti į šipulius dėl kaltinimų netinkamu seksualiniu elgesiu.

Bendradarbiavimą su 50-erių Louis C. K., dviejų vaikų tėvu, jau nutraukė jo publicistas, interneto transliuotojas „Netflix“ ir televizijos kanalai FX bei HBO. Be to, stabdomas jo naujausios kino juostos, vaizduojančios senstančio filmų kūrėjo ir paauglės santykius, debiutas.

Pramogų industriją purtant skandalams, kurie jau sužlugdė Holivudo prodiuserio Harvey Weinsteino (Harvio Veinsteino) ir „Oskarų“ laimėtojo aktoriaus Kevino Spacey (Kevino Speisio) karjeras, neįprastas kaltės pripažinimas nepadėjo komikui išvengti pasekmių.

„Šie pasakojimai yra tiesa,“ – sakoma rašytojo, aktoriaus ir scenos komiko Louis C. K. pareiškime JAV žiniasklaidai. Ankstesnę dieną prestižiškiausias Amerikos leidinys paskelbė kelių moterų kaltinimus, kad komikas masturbavosi joms matant ar kalbėdamas telefonu arba klausinėjo, ar galįs tai daryti. Pasak jų, šie incidentai įvyko laikotarpiu nuo praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio pabaigos iki 2005 metų.

„Tuo metu sau sakiau, kad nieko blogo nedarau, nes niekuomet nerodžiau savo organo moteriai, prieš tai nepaklausęs, ar ji sutinka, o tai taip pat yra tiesa,“ – pareiškė Louis C. K.

„Tačiau vėliau gyvenime – per vėlai – supratau, kad kai turi įtakos moteriai, tu neprašai jo pasižiūrėti į tavo organą. Tu pastatai ją į keblią padėtį. Aš turėjau įtakos šioms moterims, nes jos žavėjosi manimi, – prisipažino jis. – Ir aš pasinaudojau šia įtaka neatsakingai.“

Užsitraukė nešlovę

Komikas tiesiai neatsiprašė, tačiau pareiškė, kad „graužiasi dėl savo veiksmų“.

Tai atviriausias viešas kaltės pripažinimas nuo spalio pradžios, kai pramogų pasaulį vienas po kito sudrebino lytinio priekabiavimo ir piktnaudžiavimo skandalai, kurie ne tik užtraukė nešlovę H. Weinsteinui ir K. Spacey, bet ir smogė keliems režisieriams, tarp jų Jamesui Tobackui (Džeimsui Tobakui), bei 9-ojo dešimtmečio veiksmo filmų žvaigždei Stevenui Seagalui (Stivenui Sigalui).

Louis C.K. prisipažino negalįs sau atleisti ir teigė, kad „vargu ar suvokiu, kokią žalą padariau“ toms moterims ir kolegėms, kurios dabar yra ištrauktos į šį skandalą.

Vis dėlto viešas prisipažinimas neišgelbėjo komiko karjeros. Pasak JAV žiniasklaidos, Louis C.K. naujojo filmo „Myliu tave, tėti“ („I Love You, Daddy“) platintojas pareiškė, kad atsisako planų parodyti šią juostą, o HBO išbraukė jį iš atlikėjų, dalyvausiančių labdaros koncerte, kurį kitą savaitę transliuos televizija, sąrašo.

„Netflix“ paskelbė, kad dėl Louis C.K. „neprofesionalaus ir netinkamo elgesio su kolegėmis“ nebekurs antrojo jo komiško pasirodymo (angl. stand-up special). Pirmasis buvo parodytas balandį.

Aktorė, filmų įgarsintoja, scenaristė ir prodiuserė Pamela Adlon, dirbusi su C.K. daugelyje projektų, tarp jų – keturis „Emmy“ apdovanojimus jai pelniusioje situacijų komedijoje „Louie“, taip pat paskelbė pareiškimą ir pasmerkė savo „draugą ir partnerį“.

„Mano draugo ir partnerio Louis C.K. prisipažinimas pasibjaurėtinu elgesiu labai sukrėtė mane ir mano šeimą,“ – pareiškė P. Adlon.

„Giliai užjaučiu moteris, kurios apie tai prabilo,“ – pridūrė ji.

Penkis serialus su C.K. sukūrusi televizija FX paskelbė nutraukianti visus ryšius su komiku ir jo prodiuserių kompanija.

„Dabar ne laikas jam kurti televizijos šou. Dabar jis turi nuoširdžiai kreiptis į moteris, kurios išdrįso pasakoti apie savo skausmingą patirtį; šį procesą jis pradėjo šiandien savo viešu pareiškimu,“ – pažymėjo FX.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hei

hei portretas
gal ir kaune rastume koki zinoma drocintoja-grabaliotoja. negi nera? eigi moterytes, vyriokai, pakratykime atminti ir bukime drasus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių