Jauniesiems – ir karaliaus Mindaugo patrankų salvės

Nedidukė Šv. Kryžiaus bažnyčia – visai šalia prezidentūros. Praėjusį šeštadienį, kai buvo minima Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena, poros mainė aukso žiedus ir šioje bažnyčioje.

„Gal jūs – Mindaugas?“ – paklausiau prie bažnyčios su jaunąja lūkuriuojančio jaunikio.

„Ne, aš – Saulius“, – nusijuokė vyriškis.

Nepanorę sakyti savo pavardžių, 31-ų inžinierius Saulius ir 29-erių vadybos specialistė Laura neslėpė jaudulio ir laukė, kada bus pakviesti užeiti į bažnyčią.

Koks jausmas apima tuokiantis tokią Lietuvai reikšmingą dieną?

„Iškilmingumo jausmas, – sakė jaunoji. – Kai vestuvės sutampa su tokia gražia švente, kaip Valstybės diena, viskas atrodo dvigubai gražiau, iškilmingiau, šventiškiau.“

Jaunieji patikino, kad specialiai šios datos nesirinko – taip sutapo. Jiems norėjosi susituokti pirmąjį liepos savaitgalį, šeštadienį. „Atsivertėme kalendorių – ogi žiūrime: tą šeštadienį Mindauginės. Apsidžiaugėme“, – sakė jaunavedžiai.

Pora neslėpė, kad pasiruošti vestuvėms pareikalavo daug laiko ir jėgų.

„Buvo sudėtinga, bet faina. Patys viską darėme – ieškojome, organizavome“, – pasakojo jaunikis.

Tarp Lauros ir Sauliaus sutuoktuvių bei Valstybės dienos šventės iš tikrųjų įvyko nenumatytas sąskambis.

Kelios minutės iki 12 val. iš bažnyčios išėjo ir jaunuosius pasitiko kunigas Ričardas Doveika. Prie prezidentūros esančioje S. Daukanto aikštėje tuomet užgrojo orkestras ir prasidėjo iškilmingas Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos momentas – vėliavų pakėlimo ceremonija ir patrankų saliutas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių