Japonų animacijos kūrėjas H. Miyazakis gerbėjams žada dar vieną kūrinį

Džiugi žinia pasiekė Hayao Miyazakio gerbėjus. Žymus Japonijos animacinių filmų kūrėjas grįžta prie darbų. 75-erių režisierius į pensiją išėjo 2013 m., pabaigęs filmą „Kyla vėjas“.

Vienas iš „Studio Ghibli“ įkūrėjų artimiausius trejus metus kurs pilnametražį animacinį filmą apie mažą vikšrą, pavadinimu „Kemushi no Boro“ – „Vikšras Boro“.

Istoriją apie vikšrą H. Miyazakis kūrė „Studio Ghibli“ muziejui, tačiau ji išsirutuliojo į pilnametražį filmą. Ši žinia H. Miyazakio gerbėjų buvo pasitikta su dideliu entuziazmu socialiniuose tinkluose.

Apie sugrįžimą į aktyvų darbą „Studio Ghibli“ H. Miyazakis užsiminė dokumentikoje, transliuotoje Japonijos televizijoje. Kūrėjas teigė, kad muziejui kurtas vikšro personažas galėtų būti labai stiprus veikėjas ir yra vertas didesnės istorijos.

Kol kas apie filmo siužetą žinoma tik tiek, kiek apie jį užsiminė H. Miyazakis – tai mažas vikšrelis, kurį būtų galima lengvai sutraiškyti tarp pirštų. Taip pat žinoma, kad siužetą režisierius vysto jau 20 metų.

H. Miyazakis karjerą pradėjo 1963 m. Nors labai greitai sulaukė šlovės Japonijoje, Vakaruose dar buvo menkai žinomas. Pasaulinio pripažinimo jis sulaukė 1997 m. pasirodžius filmui „Princesė Mononokė“. 2004 m. H. Miyazakis buvo apdovanotas „Oskaru“ už „Šihiros Nuotykius dvasių pasaulyje“. 2014 m. jis buvo pagerbtas „Oskaru“ už viso gyvenimo nuopelnus, tačiau produktyvusis kūrėjas nusprendė nesustoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių