J. Tvarijonaitė pasakė sūnui: jei kada suduočiau, skambink 112

"Vaikai moko pasiaukoti, ugdyti kantrybę. Vaikai – didžiulė atsakomybė. Juos reikia palydėti į gyvenimą ir suprasti, kad jie mums nieko neskolingi, nes tai buvo mūsų pasirinkimas", – teigia buvęs modelis, o dabar šeimos žmogumi save vadinanti viena iš Mamų partijos įkūrėjų Jurgita Tvarijonaitė.

Dviejų vaikų mamos Jurgitos taisyklės

1. Niekada nemeluoti, negudrauti ir suprasti, kad tėvai – ne kvaili, viską mato ir jaučia.

2. Niekada neskriausti kitų, nes padariniai neišvengiami. Pabandyti įsijausti į nuskriaustojo kailį. Ugdyti empatiją!

3. Būti pareigingam, nevėluoti, nes punktualumas ypač svarbus.

4. Nevartoti negražių ar jo amžiaus vaikui netinkamų žodžių. Jų reikšmė aptariama šeimoje ir sutariama, kada ir kokioje aplinkoje galima pajuokaujant juos ištarti.

5. Valgyti galima pagal tos dienos poreikį. Jei nenori valgyti, niekada neįkalbinėju, o jei nori daug – nedraudžiu. Jei nori saldumynų, prieš tai turi suvalgyti kažko sveiko, šaukštą grikių ar obuolį.

Taip lauktas gimtadienis liko nešvęstas su draugais. Viskas buvo atšaukta paskutinę minutę. Paveikė stebuklingai – pusmetį elgiasi be jokių nuobaudų!

6. Vaikai turi turėti ir savo pareigas. Pavyzdžiui, iš indaplovės išimti ir sudėti į vietas indus, mažasis kartu tvarkosi žaislus.

7. Gali išsakyti savo nuomonę visada, bet negali prieštarauti tėvų sprendimams ir atsikalbinėti.

8. Negali ilgiau žaisti kompiuteriu nei nustatytas laikas. Pažeidus susitarimą, nebegalima žaisti mažiausiai tris dienas.

9. Už labai blogą ir pasikartojantį nederamą elgesį – bausmė neišvengiama. Taip nutiko vyresnėliui: aštuonerių metų taip lauktas gimtadienis liko nešvęstas su draugais. Viskas buvo atšaukta paskutinę minutę. Paveikė stebuklingai – pusmetį elgiasi be jokių nuobaudų!

10. Vaikai žino apie mūsų taisyklę: niekada jų nemušti! Net pati pasakiau sūnui, jei kada suduočiau, skambink 112. Ir jis tai žino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Puikios taisyklės. Svarbiausia laikytis 10-to taisyklių punkto ir bus išauginti nauji Pavlikai Morozovai.

Renata

Renata portretas
Tą atšauktą gimtadienį su ypatinga nuoskauda vaikas prisimins dar ilgai...Nežinia kaip jį tai paveiks...

Anonimas

Anonimas portretas
Nieko jis jai suduos kaip užaugs ne tik suduos bet ir paspardys
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių