J. Statkevičius debiutuoja kine – vaidins E. Vėlyvio filme „Zero III“

  • Teksto dydis:

Iššūkių nebijantis dizaineris Juozas Statkevičius, nepaisant įtempto grafiko kuriant naują kolekciją, netrukus debiutuos kaip aktorius – 2017 m. sausio 27 d. kino teatruose pasirodysiančiame režisieriaus Emilio Vėlyvio filme „Zero III“ jis suvaidins trumpą, bet ryškų vaidmenį.

„Man po visų šitų lietuviškų literatūrinių filmų, po visų šitų serialų, kur net senukams jau viskas aišku tris serijas į priekį, „Zero III“ – labai fantastiška alternatyva, kaip atsvara tam mūsų laisvės laikotarpiui, per kurį, pažiūrint kai kurias televizijas ir „Duokim garo“ laidas, atrodo, kad niekas taip ir nepasikeitė“, – teigia J. Statkevičius.

Paklaustas, ką mano apie režisierių E. Vėlyvį, dizaineris teigė, kad su juo pažįstamas nebuvo, bet tai netrukdė greitai rasti bendrą kalbą.

Keiksmažodžiai davatkoms pjauna ausį, bet manęs tai neerzina – visi žmonės turi teisę nusikeikti.

„Jeigu jis mane pakvietė, vadinasi, yra kažkokia bendra dūšia. Man patinka tikri dalykai, teisybė yra žiauri. Situacija Lietuvoje yra tokia, kokia yra, ir filmas yra savotiškas to atspindys. O „Zero III“ kūrėjai – tai žmonės, kurie tvirtai stovi ant žemės ir mato, kas yra iš tikrųjų, ir galbūt kovoja su tuo, kas yra negerai“, – sako kūrėjas.

Dizaineriui netrukdo ir E. Vėlyvio filmuose dažnai pasitaikanti aštresni personažų dialogai. „Keiksmažodžiai davatkoms pjauna ausį, bet manęs tai neerzina – visi žmonės turi teisę nusikeikti“, - svarsto J. Statkevičius.

Naujausias E. Vėlyvio filmas „Zero III“ palies politikos, žiniasklaidos ir verslo ryšių temą – korupcija, cinizmas, pinigai ir aistros bus tik kelios nuodėmės, iš kurių suplakta ši juodoji komedija. Naujoje „Zero“ dalyje bus galima pamatyti pamėgtus aktorius: Ingą Jankauskaitę, Ramūną Cicėną, Rimantę Valiukaitę, Gytį Ivanauską, Mindaugą Papinigį, Kęstutį Jakštą, Ramūną Rudoką, Andrių Bialobžeskį ir kitus.

„ZERO III“ kuria prodiuserių kompanijos „Kino Kultas“ ir„NEVEREVER“. Tai ketvirtasis Lietuvoje kuriamas pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji – „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected / Už Lietuvą!“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio. Daugiau informacijos – www.zero3.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių