J. Roberts yra ne tik graži moteris. To įrodymas – filmas „Benas grįžo į namus“

  • Teksto dydis:

„Ši drama yra puikiausias įrodymas, kad Julia Roberts yra ne tik graži moteris“, – sako režisierius Peteris Hedgesas, kurio naujausia juosta „Benas grįžo į namus“ jau vasario 22  dieną atkeliauja ir į Lietuvos kino teatrus.

Be abejo, jis kalba apie garsiausią Julios vaidmenį juostoje „Graži moteris“. Tačiau naujausias šios Holivudo žvaigždės amplua – dėl narkomano sūnaus gyvenimo kovojanti motina, kurios išgyvenimų nelinkėtum nė baisiausiam priešui.

„Tai, kas vyksta filme, kasdien vyksta Amerikoje. Ne prieš filmavimo kameras, o miestų užkampiuose, namuose, kurie iš pirmo žvilgsnio gali niekuo nesiskirti nuo kitų. Kasdien kažkas kažkam išrašo receptą, kuris pakreipia gyvenimus ten, iš kur beveik niekada negrįžtama“, – sako „Oskaro“ laureatė J. Roberts.

Filmuojant juostą puikiai visame pasaulyje žinoma aktorė visą laiką leido su režisieriaus sūnumi, Lucasu Hedgesu. Jis ir vaidina Julios herojės sūnų, tačiau į filmą papuolė ne dėl to, kad jo tėvas sėdėjo režisieriaus kėdėje. To pageidavo pati J. Roberts, nes matė jo besiskleidžiantį talentą filmuose „Trys stendai prie Ebingo, Misūryje“, „Boružėlė“ (Ladybird), „Mančesteris prie jūros“ (už antraplanį vaidmenį šioje juostoje jis buvo nominuotas „Oskarui“).

„Atsidurti Holės (ją filme ir vaidina J. Roberts) vietoje nenorėtų jokia motina. Pati auginu tris vaikus, todėl juostoje pasakojama istorija man labai skaudi. Labai į ją įsijaučiau, o Lucasą prėmiau kaip savo sūnų. Darbas šiame filme gerokai mane paveikė, dabar turiu dar daugiau raukšlių ir žilų plaukų“, – tikina 51-erių aktorė.

Filmas „Benas grįžo į namus“ pasakos jautrią istoriją apie prieš pat Kalėdas netikėtai namo iš priklausomybių klinikos grįžusį devyniolikmetį Beną (akt. Lucas Hedgesas). Vaikino motina Holė džiaugiasi netikėtu sūnaus sugrįžimu, tačiau visiškos ramybės širdyje nėra. Greitai paaiškėja, kad ne be reikalo: senieji Beno draugeliai netrukus vėl trinasi aplink ir bando įtraukti vaikiną atgal. Norėdamas savo šeimą apsaugoti nuo grasinimų ir smurto, Benas sutinka jiems atlikti dar vieną, paskutinį, darbą.

Artimiausios 24 valandos jo motinai pavirs tikru pragaru, besistengiant išgelbėti Beną nuo buvusių, esamų ir dar tik būsimų pavojų. Holė ne kartą neteks vilties, beprotiškai norės tiesiog pasiduoti, tačiau nenugalima motinos meilė privers ją eiti į priekį ir daryti viską, kad tik susigrąžintų mylimą sūnų.

Kaip baigsis istorija ir ar pajėgs J. Roberts herojė savo meile sustabdyti sūnų nuo pagundų? O gal Benas parvyko ne šiaip sau? Filmas „Benas grįžo į namus“ šalies kino teatruose – nuo vasario 22 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių