J. Norvaišienė: turi nuspręsti, ko tau reikia – sekso ar draugo

  • Teksto dydis:

Medicinos mokslų daktarė, legendinė šokėja, šokių kolektyvo „Sūkurys“ įkūrėja ir vadovė, išugdžiusi 3 pasaulio čempionų poras visą gyvenimą nuoširdžiai mylėjo tik vieną vyrą – savo geriausią draugą ir partnerį, savo vyrą Česlovą Norvaišą.

Kaip jiems pavyko 56 metus nueiti drauge? Ir kokią didžiausią paslaptį Jūratė atskleidė TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjai Kristinai Rimienei?

Sportinių šokių trenerės pozicija kai kuriems jos bendraamžiams gali kelti siaubą, tačiau jaunoms poroms – itin priimtina. „Nereikia tuoktis iškart, jauni pirma tegu pagyvena drauge, tegu išmėgina vienas kitą, tegu pažiūri, ar tinkami yra vienas kitam, ar neerzina buvimas kartu. Kai šiuos dalykus išsiaiškini pradžioje, gyvenimas tampa ne toks sudėtingas“, – sako Jūratė. Ilgus metus poroje pragyvenusi, ji neabejoja, kad per metus galima pamatyti – ar tavo žmogus, ar ne. Jei vyras geria, rūko, jei šiurkštus, jei nemandagus, jei nepaslaugus, jei pinigais nesidalina, tai reikia bėgti nuo tokio neatsisukant.

Jūratei atrodo, kad šiais laikais nebelikę nei vyriškų, nei moteriškų darbų. Grindis siurbia siurbliai, indus plauna indaplovės, gamina ir vyrai, ir moterys, užtat darbais reikia dalintis.

O dar svarbu nepamiršti sekso. Medicinos mokslų daktarės laipsnį apgynusi Jūratė visiškai tikra: seksualinis gyvenimas yra itin svarbi poros gyvenimo dalis. „Aš jums kaip medikė galiu pasakyti – sekso poreikis metams bėgant keičiasi, galiausiai ateina toks laikas, kai gamta nebereikalauja pratęsti giminę. Ir kas tada, jei prioritetas šeimoje buvo seksas, o ne draugystė? Aš, pavyzdžiui, ieškojau draugo visam gyvenimui. Ir radau Česlovą, su juo galiu dalintis emocijomis, džiaugsmais, bėdomis. Seksualinis gyvenimas, žinoma, svarbu, tačiau ne svarbiausia“, – su Kristina atvirai apie šeimyninio gyvenimo subtilybes kalbėjo Jūratė Norvaišienė

Ar seksas yra nusikaltimas? „Oi, ne, tai – duotybė, fiziologinis refleksas, kurio mūsų sąmonė kartais nevaldo. Šeimos skiriasi – jis buvo neištikimas, ji buvo, bet fizinė ištikimybė yra niekis, ją galima atleisti, jei tik nėra dvasinės“, – įsitikinusi Jūratė.

Kokių receptų, kaip išlaikyti šeimoje vyrą, patieks legendinė sportinių šokių šokėja? Kokiais savo išgyvenimais ir sava patirtimi pasidalins? Nepaprasta gražios moters istorija, pagardinta psichoterapeuto, seksologo Viktoro Šapurovo subtiliais patarimais – šį šeštadienį, 10 val..



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
landzioja po visokiu vyraveidziu renatu-kibs laidas ir pijarinasi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių