J. Nainys jau išrinko vardą sūnui

Radijo ir televizijos laidų vedėjui Jonui Nainiui Joninės reiškia dvigubą šventę. Mat garsiojo „radisto“ vardadienis beveik sutampa su gimtadieniu. Prieš 34 metus birželio 25 dieną, o tiksliau, naktį gimęs Jonas šmaikštavo, jog toks sutapimas jam – visai priimtina posakio „vienu šūviu – du zuikiai“ versija.

Keturių kartų tradicija

Vienas populiariausių šiandienos Lietuvos Jonų neslepia pasididžiavimo savo vardu, kurio anaiptol nenulėmė tokia artima Joninėms gimimo data.

„Mūsų šeimoje esu ketvirtos kartos Jonas – tai yra šiuo vardu buvo pavadintas ir mano prosenelis, ir senelis, ir tėtis. Tad jei pats sulauksiu sūnaus, ši tradicija bus tęsiama toliau. Tai labai gražus lietuviškas vardas“, – šypsojosi pašnekovas.

Beje, su J.Nainio gimimu taip pat susijusi smagi istorija.

„Tradiciškai per Jonines mano tėvų namuose buvo susirinkusi gausybė svečių, vyko didelė šventė. O vakarop mama pajuto sąrėmius. Kadangi Pasvalyje nebuvo gimdyklos, reikėjo važiuoti į Biržus, tai buvo artimiausia vieta maždaug už 30 km. Teta iškviečia greitukę, ji atvažiuoja, visas kiemas pilnas automobilių, o greitosios medikai ir sako: tiek daug mašinų, ir niekas negalėjo gimdyvės nuvežti iki Biržų? Tai kad, sako, visi vežėjai jau gerai padalyvavę, – kvatojo Jonas. – Tą naktį aš ir gimiau, o visa delegacija draugų, kurie buvo atvykę pas mus švęsti Joninių, kitą dieną suvažiavo aplankyti mamos ir manęs. Tikiu, kad tuo metu mano tėvų ir kitų širdyse buvo dviguba šventė.“

Suvažiuodavo su palapinėmis

Pašnekovas neneigė, jog paminėti Joninių kukliai jam dažniausiai nepavyksta.

„Įprastai šventė būna labai išpūsta, sulaukiu labai daug sveikinimų, dėmesio. Taip buvo nuo pat vaikystės. Pasvalyje būdavo labai trankiai minimos Joninės, močiutės būdavau tampomas į tas šventes, į parką, su visais šokinėjimais per laužą, vainikų pynimais. Tikrai jausdavausi išskirtinis, nes būdavau pagerbiamas dvigubai – gaudavau tiek dėmesio, gimtadienio dovanų, kad nežinodavau, kur dėtis. Vaikystėje tai, žinoma, labai patiko“, – prisiminęs šyptelėjo Jonas.

Buvo metas, kai Joninių proga J.Nainys net rengdavo savotiškus muzikos festivalius, į kuriuos sugūžėdavo būrys bičiulių.

„Po to, kai 2006-aisiais laimėjau realybės šou „Ideali pora“, maždaug penkerius metus iš eilės Jonines, o kartu ir gimtadienį švęsdavome mano tėvų sodyboje Pasvalyje. Suvažiuodavo apie šimtas žmonių su palapinėmis, susimesdavome pinigų maistui, gėrimams, linksmybėms ir porą dienų „tūsindavomės“. Tai buvo tarsi kokio festivalio tradicija“, – prisiminė žinomas didžėjus, patikinęs, kad šios šventės taip pat neapsieidavo be tradicinių elementų – laužo, vainikų, net paparčio žiedo paieškų.

Balius iškeitė į darbą

Tačiau kai prasidėjo rimtesni „radistų“ projektai, Jono žodžiais, balius teko iškeisti į darbą.

„Ir pastebiu, kad man tai daug smagiau. Tą Joninių ir gimtadienio paminėjimą dabar suprantu visai kitaip, man nebereikia kažkokių šventimų, nebenoriu aplink save didžiulio šurmulio, kai kažkokie susibūrimai vyksta būtent dėl manęs, kai žmonės suvažiuoja manęs girti. Priešingai – norisi tuo metu nuveikti ką nors prasmingesnio, kažkam kitam padaryti šventę“, – kalbėjo pašnekovas.

Tiesa, prieš metus simbolinę Kristaus amžiaus – 33 metų sukaktį „radistas“ vis dėlto atšventė su trenksmu.

„Pernai labai norėjau šventės, bet ji ir vyko po labai ilgos pertraukos. Nusprendžiau, kad tai bus gera proga susibėgti draugams, nes per tuos darbus, renginius jų visiškai nebematau – belieka feisbukas ar geriausiu atveju skambutis. Tada buvau susikvietęs nuo vaikystės iki visų kitų draugų, dalyvavo apie 50 žmonių“, – prisiminė „radistas“.

Kaip krepšinio čempionatas

Jonas jau susitaikė su tuo, kad jubiliejinio gimtadienio kitąmet išvengti nepavyks.

„Bet šiemet baliaus nebus. Mano gimtadienis, kaip koks Europos krepšinio čempionatas, turi vykti kas dvejus metus, – juokėsi pašnekovas. – Kita vertus, labai gerai, kad ši mano šventė gali koreliuotis su Joninėmis, tad tuo metu galiu būti kitų renginių dalyvis.“

„Radistas“ vardijo, jog artėjantis savaitgalis jam taip pat pažers įvairių renginių, tarp kurių numatyta ir ne mažiau garsaus jo bendravardžio, krepšininko Jono Valančiūno Joninių šventė.

Nors vardinių ir gimtadienio proga šįkart J.Nainys ketina tik kukliai pakelti šampano taurę kartu su savo bendražygiu Rolandu Mackevičiumi, patikino, jog visada vertina bet kokį jam parodytą dėmesio ženklą.

„Dėmesys svarbus kiekvienam, jei bent kartą per metus žmogui pasako kažką gražaus, vis tiek yra gera, – šyptelėjo pašnekovas. – Malonus dėmesys būtinas, tada jautiesi mylimas ir svarbus.“


Šiame straipsnyje: Jonas Nainysjoninės

NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytojas

skaitytojas portretas
kvailas straipsnio pavadinimas pakursto nepagrįstą diskusiją.Kvaila rinkti vardą neturint vaiko, o tiksliau skelbti... O šaunių mažų Jonukų yra ir be Nainio..

Anonimas

Anonimas portretas
O koks musu SUPISTAS reikalas koki varda dave kazkoks ZASINAS.

Anonimas

Anonimas portretas
Nezinau kas tas Nainys, bet manau kad brokuotas..
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių