J. Jurkutė-Širvaitė: jei neprarandi vilties, anksčiau ar vėliau tai įvyksta

„Šie metai man buvo tokie, kai tu suvoki, kad kažką visiškai paleidi ir esi pasiruošęs bei atviras priimti kažką naujo“, – apibendrina J. Jurkutė, pridurdama, kad 2016 m. buvę ir kūrybiški.

Jurgitos kompiuterio ekrane sukasi jos parašytai dainai sukurtas vaizdo klipas, kuriame ji nusifilmavo su geru bičiuliu Marijonu Mikutavičiumi.

„Aš jam pasakiau – Marijonai, reikia susitikti, turiu tau dainą paklausyti. Gerai, Jurgute, susitinkam, atsakė jis. Mes su Marijonu visada šiltą ir draugišką ryšį palaikėme, ypač po kelionės į Kambodžą, kai išvykau į misiją iškart po tėčio savižudybės ir po laidotuvių“, – apie tai, kaip M. Mikutavičius sutiko nusifilmuoti jos sukurtos dainos vaizdo klipe, pasakoja J. Jurkutė.

2016 m. Jurgitai dovanojo daugybę naujų patirčių – kai kur teko padėti tašką ir pamoti ranka, kitiems žingsniams gyvenimas ją ruošė net penkerius metus. Viena tokių patirčių – 10 minučių kalba prieš didžiulę auditoriją progresyvių idėjų ir įkvepiančių istorijų konferencijoje „TEDxVilnius“.

 

Aš visą laiką atsimenu, kad ir koks plonas ir blizgus yra ledas arba labai storas, visada po apačia yra dugnas. Ir kai tu vaikštai, tu žinai, kad gyvenime gali būti visaip.

Tą praėjusio pavasario dieną scenoje stovėjo ne ekrano ir teatro žvaigždė, vilkinti stilinga juoda suknele, o J. Jurkutė-Širvaitė – dukra, kurios tėvas pakėlė prieš save ranką ir po mirties šeimai paliko begalinį ilgesį ir skausmą. Ji buvo viena iš 1000 kasmet Lietuvoje nusižudančių žmonių artimųjų, moteris, nepabijojusi per savo išgyvenimus atkreipti visuomenės dėmesį į vieną opiausių Lietuvos problemų.

„Niekada neturėjau tokio begalinio veržimosi, kad aš būtinai tai padarysiu. Tiesiog viduje visada buvo toks jausmas, kad ne šiaip sau tai man duota, nes per daug buvo tokių sutapimų, mažų detalių. Galų gale mano pačios sceninė patirtis, kam tada ji reikalinga? Čia aš irgi galėjau ją įprasminti ir jai suteikti visai kitą atspalvį“, – savo sprendimą dalyvauti konferencijoje aiškina J. Jurkutė.

Besibaigiantys metai suteikė Jurgitai galimybę nusimesti ne tik ilgai nešiotą naštą ir savo žodžiais padėti tai padaryti kitiems, jie dovanojo ir daugiau vertingos patirties. Aktorystės studijas baigusi lietuvė suvaidino rusų juostoje „Herojus“ su pirmo ryškumo įžymybėmis, tokiomis kaip Maratas Bašarovas, Aleksandras Balujevas, Tatjana Liutajeva ir Dima Bilanas.

„Man galbūt tas blizgesys kartais patinka dėl to, kad jis pakylėja, suteikia nuotaikos. Aš visą laiką atsimenu, kad ir koks plonas ir blizgus yra ledas, arba labai storas, visada po apačia yra dugnas. Ir kai tu vaikštai, tu žinai, kad gyvenime gali būti visaip“, – tikina pašnekovė.

Šios šventės Jurgitai yra ypatingos – 31-erių aktorė, televizijos bei renginių vedėja ir 16 metų vyresnis jos sutuoktinis Rytis jas sutinka ruošdamiesi tėvystei. Prieš 4,5 metų susituokusi pora kūdikio susilauks ankstyvą pavasarį.

Plačiau apie šį stebuklingą laukimą ir besibaigiančių metų patirtį – laidos „Gyvenimas“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių