J. Deppui Australijoje gali grėsti kaltinimai melagingu liudijimu

  • Teksto dydis:

Holivudo aktoriui Johnny Deppui (Džoniui Depui) Australijoje gresia kaltinimai melagingu liudijimu dėl prieš dvejus metus į šalies teritoriją neteisėtai įsivežtų augintinių, nes antradienį vicepremjeras pagrasino atversti naują lapą byloje, pašaipiai pramintoje „karu su terjerais“.

J.Deppas ir vicepremjeras Barnaby Joyce'as (Barnabis Džoisas) vaidijasi nuo to laiko, kai „Karibų piratų“ (Pirates of the Caribbean) žvaigždė ir jo tuometė žmona Amber Heard (Amber Herd) 2015 metais privačiu lėktuvu atsivežė į Australijos Kvinslando valstiją du Jorkšyro terjerus, Pistolą ir Bu, bet jų nedeklaravo.

A.Heard už šį pažeidimą atsipirko bauda ir pasižadėjimu gerai elgtis. Tačiau verdant J.Deppo teisiniam ginčui su buvusiais vadybininkais paaiškėjo, jog aktorius galėjo žinoti, kad pažeidžia Australijos įstatymus.

B.Joyce'as pareiškė, kad jei šios kalbos pasitvirtins, „tam (apibūdinti) tėra vienas žodis: tai vadinama melagingu liudijimu“.

„Galiu dar sykį į tai pažvelgti“, – sakė jis transliuotojui ABC.

B.Joyce'as sulaukė užsienio žiniasklaidos dėmesio, kai prieš dvejus metus pagrasino dėl griežtų Australijos karantino įstatymų pažeidimo užmigdyti J.Deppo šuniukus, jeigu jie „neišsinešdins atgal Jungtines Valstijas“. Po šio pareiškimo įsiplieskė jųdviejų žodžių karas.

Kiek vėliau J.Deppas ir A.Heard paskelbė vaizdo įrašą su atsiprašymu, bet Australijos vicepremjeras pasišaipė, kad tame vaizdo įraše aktorius atrodo taip, tarsi „dalyvautų perklausoje dėl vaidmens (filme) „Krikštatėvis“ (Godfather)“.

J.Deppas, savo ruožtu, aptarinėdamas šį klausimą per JAV pokalbių laidą „Jimmy Kimmel Live!“, atsikirto, kad B.Joyce'as „atrodo kažkaip sukryžmintas su pomidoru“.

Aktorė ir manekenė A.Heard pripažino savo kaltę dėl imigracijos kortelės suklastojimo ir turėjo sumokėti tūkstančio Australijos dolerių (678 eurų) užstatą, susietą su pasižadėjimu mėnesį nenusižengti. Dar du rimti kaltinimai dėl neteisėto šunų įvežimo jai buvo panaikinti.

Tuo metu poros teisininkai tvirtino, kad įvyko nesusipratimas.

Tačiau dokumentuose, pateiktuose teismui atskiroje byloje dėl negrąžintos paskolos tarp J.Deppo ir jo buvusių vadybininkų iš kompanijos „The Management Group“ (TMG), teigiama, kad aktorius „visiškai suprato“, jog pažeidžia Australijos įstatymus, pranešė su dokumentais susipažinęs žurnalas „People“.

Žurnale teigiama, jog tuose dokumentuose užsimenama, kad jis „spaudė vieną iš savo ilgamečių darbuotojų „prisiimti atsakomybę“.

„Esame sala-žemynas ir biologinį saugumą vertiname labai rimtai; nesvarbu, kad manai esantis svarbi Holivudo persona - privalai paklusti mūsų įstatymams“, – sakė B.Joyce'as, kuris taip pat eina žemės ūkio ministro pareigas ir garsėja pomėgiu nešioti kaubojiškas skrybėles.

Tuo tarpu Australijos premjeras Malcolmas Turnbullas (Malkolmas Ternbalas) į šią situaciją pažiūrėjo linksmiau. Sidnėjaus radijui „Triple M“ jis sakė: „Nenorėčiau atsidurti tarp Johnny ir Barnaby... tai lyg pirato ir kaubojaus akistata.“

„Galbūt jiedu drauge galėtų sukurti filmą“, – pridūrė jis.

J.Deppas pastaruoju metu žiniasklaidos dėmesio sulaukia dėl šlovės jam nepridedančių priežasčių. Penktadienį Holivudo aktorius atsiprašė už savo pokštą apie JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) nužudymą, nes šis jo pasisakymas viename muzikos festivalyje sukėlė didžiulę nepasitenkinimo bangą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių