Įžymybių stilistė pataria, kaip neišleidžiant krūvos pinigų atrodyti tarsi žvaigždei

  • Teksto dydis:

„Garsių klientų būdavo tiek daug, kad net jų visų vardų nepamenu. Mūsų parduotuvėje apsipirkdavo dar ir dabar aukščiausiu lygiu besivaržantys lenktynininkai, daug kino žvaigždžių ir bet kokia kaina viešumo vengiančių turtuolių“, – pasakoja asmeninė pasaulinio garso žvaigždžių stilistė Doreen McCrindle.

Garsioji amerikietė atskleidžia, kaip neišleidžiant krūvos pinigų atrodyti tarsi tikrai žvaigždei, ką 2017 metais privaloma turėti savo drabužinėje ir ko derėtų vengti. 

Žvelgdamas į šią elegantišką moterį nė neįtarsi, kad jai 78-eri, tačiau pagarbos vertas amžius amerikietei netrukdo bent kelis kartus per savaitę lankytis teatre, koncertuose ar kituose renginiuose. Ji visada žino, kur mieste duris atvėrė naujas restoranas, dėmesio verta meno paroda ar į kurią drabužių parduotuvę užsukęs visada rasi tai, ko ieškai.

Apie madą ir stilių su Doreen galima kalbėtis valandų valandas, mat ji daugybę metų dirbo prabangių vakarinių drabužių parduotuvėje, kur apdarus rinkdavosi ryškiausios Amerikos žvaigždės. Doreen prisipažįsta, kad yra pasirašiusi konfidencialumo sutartį, todėl konkrečių pavardžių pasakyti negali.

Apie suplanuotą kurios nors garsenybės vizitą parduotuvės personalas visada buvo įspėjamas iš anksto. Įtakingi ir gerai žinomi klientai niekada neatvykdavo be palydos.

„Dažnai juos lydėdavo vairuotojas ar apsaugos darbuotojas. Šis, tarsi atsakingasis sekretorius, nufotografuodavo garsenybę sudominusius daiktus, sudarydavo jų sąrašą. Būtent to žmogaus rankose būdavo visos šeimininko kreditinės kortelės ir čekių knygelė. Piniginių reikalų žvaigždės niekada netvarkydavo pačios, todėl pasitikėjimą užsitarnavę palydovai neretai drąsiai reikšdavo savo nuomonę. Tai stebėti būdavo labai įdomu“, – darbo prabangių drabužių parduotuvėje subtilybėmis dalijasi Doreen.

Pasak stilistės, bėgant metams dauguma apsauginių tapo parduotuvės personalo draugais, užsukdavo pasisveikinti ir buvo vaišinami gėrimais.

Doreen pasakoja, kad dirbant tokioje išskirtinėje vietoje reikėjo puikiai išmanyti etiketą ir deramai elgtis. Personalas turėjo taisyklių sąrašą, kurių buvo privaloma laikytis.

„Darbo metu negalėdavome net prisėsti, visą dieną praleisdavome ant kojų. Taip pat turėjome laikytis griežtos tvarkos – visi daiktai salėje buvo išdėlioti vienodai ir būtinai tam tikru atstumu vienas nuo kito. Jei įjungus kondicionierių pajudėdavo bent vienas lapelis, skubėdavo jį grąžinti į vietą. Klientės buvo tiesiog pakvaišusios dėl tobulos tvarkos“, – su šypsena prisimena reportažo herojė.

Garsenybei įžengus pro duris parduotuvė durų kitiems klientams prieš nosis neužtrenkdavo, tiesiog į specialią salę patekti galėjo tik išrinktieji. Apie savo klientus pardavėjos žinojo viską: kokius gėrimus mėgsta, kokiuose restoranuose lankosi. Doreen pasakoja, kad parduotuvėje kiekvienu klientu buvo rūpinamasi taip, lyg jis būtų įžymybė.

Jau kuris laikas moteris parduotuvėje nebedirba, tačiau mėgautis užsitarnautu poilsiu – ne jai. Kone kasdien ji sulaukia prašymų patarti stiliaus klausimais arba padėti apsipirkti. Stilistė taip pat dalijasi patarimais su reportažo žiūrovais: „Šį sezoną, manau, svarbiausia bus batai. Ilgi batai buvo madingi pernai, tokių dar pamatysite ir šiemet, bet jau mažiau. Dabar bus populiaresni žemiau kelių ar iki kulkšnių. Žinoma, džinsai visada bus populiarūs, ne tik siauri, bet ir platėjantys. Ir vis dar karaliaus plėšyti. Neprašausite įsigijusios ir trumpą džinsinį švarkelį, o jį priderinusios prie sijono atrodysite puikiai.“

Daugiau patarimų ir detalių apie darbo su įžymybėmis ypatumus – laidos „Gyvenimas“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Kapitalus nusivažiavimas į dirvonus. O tai, kad vyresnė moteris yra stilinga, susilaukia tik pagarbos. Bjauriausios yra "viena boba sakė" firmai veltui dirbančios asabos ir visažinės, kurios tiek žino apie tave, kad pati apie save per visą amželį nesužinosi.

Anonimas

Anonimas portretas
pora gramu kokaino , trys minimum plastinės operacijos , pora čierku į dieną ir žiūrėk tu jau Holivude.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių