A. Ivanauskas-Fara: sunkiausia, kai grupės rokiruotę lemia mirtys

  • Teksto dydis:

40 metų scenoje, nesuskaičiuojama galybė šlagerių, daugybę kartų pelnytas geriausios grupės titulas ir apdovanojimas „už didžiausią indėlį Lietuvos muzikiniame gyvenime“ – viso to galėjo nebūti, jei ne ryžtingi kritiniu metu priimti sprendimai.

Besikeičiantys grupės nariai – ne naujiena muzikos pasaulyje, tačiau kai grupę palieka lyderis, išlaikyti populiarumą yra labai sunku. Tuo įsitikinęs ir muzikos prodiuseris Deivydas Zvonkus: „Net ir pasauliniame kontekste, tai yra vienetai grupių, kad pasitraukus lyderiui, naujas lyderis vis tiek išsilaikytų tam pačiam populiarumo ir profesionalumo lygyje. Žinau vieną pavyzdį – taip buvo su „AC/DC“ ir su „Genesis“.

LNK laidoje „Nauja legenda“ su vilniečiais rokeriais „Freaks On Floor“ dainomis apsikeitę scenos veteranai „Rondo“ lyderius keitė net ne vieną kartą, o tie momentai grupės senbuviams atmintyje įstrigę iki šiol: „Buvo tokios mintys – ką toliau daryt? Kaip? Kaip be vienareikšmio lyderio dabar?“, – kalbėjo už „Rondo“ vairo pastaruosius 15 metų stovintis A. Ivanauskas-Fara.

Grupės nariai keitėsi savo noru, tačiau, anot A. Ivanausko, kai kuriuos jų negailestingas likimas pasiglemžė Anapus gerokai per anksti: „Man smūgis po smūgio buvo, kai pradėjo krist mano geri draugai – mano karta „pareina“. Ir kas gali pasakyti, kad jie gyveno tokį negerą gyvenimą, turėjo žalingų įpročių? Ne“, – skaudžiausius gyvenimo momentus atsiminė „Rondo“ lyderis.

Vis dėlto, jokie likimo smūgiai nesugebėjo palaužti scenos veteranų, o šypsodamiesi į kamerą muzikantai neslėpė, kad gerbėjams turi paruošę ir naujų šlagerių: „Dar taupom“, – sakė jie.

Naujausią „Rondo“ kūrinį – perdarytą jaunuolių „Freaks On Floor“ dainą gerbėjai galės išgirsti  šį šeštadienį, 17 val., LNK laidoje „Nauja legenda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oo

Oo portretas
Fara. Rondo yra rondo.tai legenda. Bet prie ko tas jaunu panu choras.Rondo yra Rondo. Nedarkykit savo ilgais metais kurto VEIDO.ar nors vienoj legendinej grupeje isejus anapilin Jo komandos nariui, ji keicia choras.jei truksta Farai jaunu panu .uzsiimk uzklasine veikla,prieko legendine grupe.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių