Istoriniame seriale T. Vaškevičiūtė tapo dviejų vyrų geidžiama Marcele

  • Teksto dydis:

Talentinga jaunosios kartos aktorė Toma Vaškevičiūtė savo vasarą paskyrė darbui. Kartu su kitais garsiais aktoriais ji filmuojasi rudenį LRT televizijos ekranus pasieksiančiame seriale „Laisvės kaina. Savanoriai“.

Įstabaus grožio aktorei seriale patikėtas pagrindinis dviejų vyrų geidžiamos moters vaidmuo. 

Naujas prodiuserių kompanijos „Videometra“ darbas „Laisvės kaina. Savanoriai“ televizijos žiūrovus nukels šimtmečiu atgal ir pasakos apie 1918 m. Nepriklausomybės akto pasirašymą ir po jo sekusius svarbius istorinius įvykius. Tai – istorija apie du draugus, kuriuos išskyrė fronto linija, suvienijo šalis, o vyrišką draugystę išbandė mylima moteris.

Fatališkąją, savo žavesiu vyrams galvas apsukančią moterį – Marcelę – vaidins daugybę įsimintinų vaidmenų teatre, kine ir televizijoje sukūrusi T. Vaškevičiūtė. Jos teigimu, šis personažas – itin įkvepiantis: „Ji jaučia labai didelį tikėjimą laisva Lietuvos valstybe, manau, tai yra jos pamatas, variklis. Darbe ji labai ryžtinga, protinga, nebijo veikti, drąsiai priima užduotis, o šeimoje ji labai švelni, moteriška, tokia, iki kurios norisi pasistiebti, elegantiška.“

Nenuostabu, kad dėl tokios ypatingos moters istoriniame seriale užvirs tikros aistros. Du save draugais vadinantys pagrindiniai herojai, kurių personažus kuria aktoriai Mykolas Vildžiūnas ir Jokūbas Bareikis, kovos dėl Marcelės meilės. Tačiau T. Vaškevičiūtė juokiasi, kad jos kuriamos personažės širdis priklauso tik vienam iš jų: „Ji myli tik vieną vyrą. Stengiamės sukurti tokią skaidrią, taurią meilę, be jokio egoizmo.“

Aktorė prisipažino, kad jai, kaip ir herojei, meilė yra didžiausias įkvėpimo šaltinis. „Aš manau, kad labai svarbu yra mylėti – tiek save, tiek savo vyrą, tiek savo aplinką. Meilė man labai daug reiškia, ji yra didelis įkvėpimo šaltinis, didelė jėga“, – šypsosi Toma.

„Laisvės kaina. Savanoriai“ besifilmuojanti aktorė tikina, jog darbas seriale teikia malonumą dėl įvairių dalykų: „Įdomu tai, kad Lietuvoje mes dar nebuvome išbandę tokio žanro – istorinio serialo. Tai turi savo žavesio: ir ta aplinka, ir tos filmavimo aikštelės yra autentiškos, ir kostiumai. Įdomu įsijausti į to laikmečio žmonių aplinką“, – džiaugėsi aktorė.

Save patriote vadinanti T. Vaškevičiūtė prisiminė skaudžią, tačiau meilę tėvynei įskiepijusią šeimos istoriją. „Mano senelis buvo partizanas, Plechavičiaus kariuomenės narys, jis buvo ištremtas į Sibirą, todėl iš jo gavau labai stiprų tautiškumo pagrindą. Tai yra mano kraujyje. Dar mano tėtis dirbo televizijos bokšte per sausio 13-ąją. Man kovų už laisvę tema yra natūralus dalykas“, – prisiminimais dalinosi aktorė.

Pastaruoju metu aktorė paskendusi darbuose. Gastrolės su teatro trupe, tebesitęsiantys serialo filmavimo darbai, o kur dar prasidėjusios repeticijos teatre. Aktorė apgailestavo šią vasarą teturėjusi vos dešimt laisvų dienų, kurias galėjo skirti atostogoms.

„Iš bėdos atradau šiaip ne taip dešimt dienų – tai buvo mano paskutinė galimybė pailsėti. Buvau išvykusi, ir tai buvo mano vienintelės atostogos. Man norisi savo laiką maksimaliai išnaudoti, todėl jeigu esu aikštelėje, tai atsiduodu tam šimtu procentu. Einu kasdien kaip kareivis, ir tiek“, – pasakojo T. Vaškevičiūtė.

Kelis mėnesius filmavimo aikštelėje plušanti kūrybinė komanda jau nufilmavo didžiąją serialo dalį. „Laisvės kaina. Savanoriai“ scenos filmuojamos daugelyje unikalių, praėjusio amžiaus pradžios laikmetį atitinkančių Lietuvos vietų, o daugelis herojų kostiumų buvo siūti specialiai šiam projektui. Be T. Vaškevičiūtės istoriniame seriale vaidmenis kuria M. Vildžiūnas, Nerijus Gadliauskas, Andrius Bialobžeskis, J. Bareikis, Marius Repšys, Josifas Baliukevičius ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių