Išpublikavusi sekso įrašą žiniasklaidos grupė H. Hoganui mokės milijonus

  • Teksto dydis:

Buvęs imtynininkas profesionalas Hulkas Hoganas (Halkas Hoganas) trečiadienį sutiko priimti mažiausiai 31 mln. dolerių (28 mln. eurų) kompensaciją iš žiniasklaidos grupės „Gawker Media“ ir tokiu susitarimu užbaigti bylinėjimąsi dėl vieno sekso įrašo publikavimo, rodo teismo dokumentai.

Ši byla į paskalas orientuotą žiniasklaidos grupę pastūmėjo į bankrotą.

Be to, ji supriešino žiniasklaidos laisvės gynėjus, nes paaiškėjo, kad Silicio slėnio milijardierius Peteris Thielis (Pėteris Tilis) finansavo H. Hogano bylą, tokiu būdu siekdamas išstumti „Gawker“ iš verslo.

H. Hoganui, kurio tikrasis vardas yra Terry Bollea (Teris Bolėja), Floridos teismas priteisė 140 mln. dolerių (126 mln. eurų) kompensaciją už jo privatumo pažeidimą publikuojant vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis santykiauja su vieno savo draugo žmona.

Pagal naujausią susitarimą garsenybei imtynininkui turi būti sumokėta 31 mln. dolerių, taip pat dalis pinigų, gautų pagal bankroto procedūrą pardavus „Gawker“ turtą, rodo Niujorko bankroto teismo dokumentai.

„Gawker“ įkūrėjas Nickas Dentonas (Nikas Dentonas) tinklaraštyje paskelbė įrašą, kad grupė sutiko su susitarimu ir nesieks apeliacijos, nes H. Hoganą finansiškai remia P. Thielis.

„Mes buvome tikri, kad apeliacinis teismas sumažintų arba eliminuotų nesuvokiamą Floridos (teismo) sprendimą, – rašė N. Dentonas. – Bet varginantis teisinis karas su Thieliu būtų per daug kainavęs ir pakenkęs per daug žmonių, o pabaigos nebuvo matyti.“

Nors „Gawker“ buvo kritikuojama, kad nepaiso jokių ribų, nušviesdama garsenybių gyvenimą, H. Hogano byla iškėlė klausimų dėl to, ar įtakingos suinteresuotos šalys gali naudotis savo ištekliais, kad nutildytų jiems neparankią žiniasklaidą.

Vokietijoje gimęs P. Thielis įkūrė interneto mokėjimų bendrovę „PayPal“ ir buvo jos vadovas, kol ji buvo parduota „eBay“. Jis taip pat buvo vienas ankstyvųjų investuotojų į „Facebook“ ir aktyviai investavo Silicio slėnyje.

Gegužės mėnesį P. Thielis pripažino, kad finansuoja teisinę kovą prieš minimą paskalų svetainę, kuri „demaskavo“ jį kaip homoseksualų.

„Tai ne kerštas, o veikiau konkreti atgrasymo priemonė“, – tuo metu interviu sakė P. Thielis.

Rugpjūčio mėnesį „Gawker“ uždarė savo pagrindinę interneto svetainę, kuomet sutiko didžiąją dalį savo turto už 135 mln. dolerių (121 mln. eurų) parduoti ispanų kalba transliuojančiai televizijai „Univision“.

Kai kurias buvusias „Gawker Media“ naujienų svetaines – „Gizmodo“, „Lifehacker“, „Deadspin“, „Jezebel“, „Kotaku“ ir „Jalopnik“ – dabar valdo „Univision“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių