Išprievartavimu apkaltintas „Sigur Ros“ būgnininkas traukiasi iš grupės

  • Teksto dydis:

Islandijos postroko grupės „Sigur Ros“ būgnininkas pirmadienį paskelbė paliekantis kolektyvą, kai Jungtinėse Valstijose buvo apkaltintas išžaginimu.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad amerikietė artistė Meagan Boyd (Megan Boid) apkaltino būgnininką Orri Pallą Dyrasoną (Orį Paulą Dirasoną) ją 2013 metais Los Andžele dukart išprievartavus. Islandas šiuos kaltinimus neigia.

„Atsižvelgęs į šio reikalo mastą, nusprendžiau palikti „Sigur Ros“, – būgnininkas rašo savo „Facebook“ žinutėje. Jis pakartojo neigiantis visus kaltinimus.

„Man šis sprendimas sunkus, bet negaliu leisti, kad šie rimti įtarimai darytų įtaką grupei“, – pabrėžė O. P. Dyrasonas.

Reikjavike įsikūrusi grupė savo „Facebook“ taip pat paskelbė apie O. P. Dyrasono pareikštą norą pasitraukti ir sakė jį patenkinusi.

„Po jam pastarosiomis dienomis pareikštų nepaprastai rimtų ir asmeniškų kaltinimų šiandien sutikome su mūsų grupės nario Orri Pallo Dyrasono pasitraukimu, kad jis tai galėtų išspręsti privačiai“, – sakoma grupės žinutėje.

Kaltinimai išžaginimu esą buvo paskelbti M. Boyd „Instagram“ paskyroje, bet šiuo metu ji jau uždaryta.

Būginininkas pažadėjo „daryti viską, ką galiu, kad išsigaučiau iš šio košmaro, bet iš pagarbos tikrai nukentėjusioms nuo lytinio smurto nekelsiu šios kovos į viešumą“.

„Sigur Ros“ susikūrė 1994 metais. Grupė pelnė tarptautinį pripažinimą už albumą „Agaetis Byrjun“, išleistą 1999-aisiais.

Orri Pallas Dyrasonas prie grupės prisidėjo prieš išleidžiant 2002 metų albumą „()“ .



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių