Ispanijos gatves užplūdo spalvingi Trijų Karalių šventės paradai

  • Teksto dydis:

Ispanijos gatves penktadienio vakarą užplūdo spalvingi Trijų Karalių šventės paradai, kuriuos stebi gausybė šeimų su vaikais.

 

Ispanijos ir daugelio Lotynų Amerikos šalių vaikai rašo laiškus ne Kalėdų Seneliui, o trims išminčiams, prašydami dovanų, kurios atkeliauja sausio 6 dieną. Trijų Karalių diena Ispanijoje yra išeiginė ir dar populiaresnė šventė nei Kalėdos.

Krikščionys tiki, kad šią dieną trys išminčiai iš Rytų šalies, sekdami paskui stebuklingą žvaigždę, atėjo į Betliejų aplankyti kūdikėlio Jėzaus.

Kasmet Trijų Karalių išvakarėse rengiamuose paraduose dalyvauja šimtai tūkstančių žmonių. Penktadienį Ispanijos miestų gatvėmis judėjo puošnios platformos su žmonėmis, persirengusiais karaliais, nešančiais dovanas Jėzui. Per paradus taip pat vyksta šviesų ir muzikos šou bei klounų ir žonglierių pasirodymai, per kuriuos aktoriai mėto žiūrovams saldainius.

Pastaraisiais metais ispanų pareigūnai ėmėsi precedento neturinčių saugumo priemonių ir uždraudė krovininiams automobiliams įvažiuoti į Madridą ir Barseloną, siekiant išvengti Nicos ir Berlyno išpuolių scenarijaus pasikartojimo.

Trijų Karalių paradas taip pat vyksta ir Prahoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių