Išlaukta premjera: M. Starkaus ir V. Radzevičiaus klajonės „Karibų ratais“

  • Teksto dydis:

Jau šį šeštadienį TV3 pristatys ilgai gerbėjų lauktą garsiausių Lietuvoje keliautojų Vytaro Radzevičiaus ir Martyno Starkaus naują projektą. „Karibų ratai“ – taip vadinasi laidų ciklas, kuriame – jų įspūdžiai iš Centrinės Amerikos.

Nuotykiai Meksikos sostinėje, naujo automobilio paieškos, pavojingiausias Meksiko rajonas – visa tai ir ne tik laukia žiūrovų.

Kodėl Vytaro ir Martyno dėmesį patraukė Šiaurės Amerikos žemyno pietinė dalis? „Tai mažai pažįstama teritorija, esanti toli nuo Lietuvos. To užteko, kad po kelių metų pertraukos vėl vyktume į ta pusę“, – savo pasirinkimą aiškina M. Starkus.

Keliautojų dueto planuose – pervažiuoti visas aštuonias valstybes, įsikūrusias tarp JAV ir Pietų Amerikos. „Mūsų kelionėse būna du ypač svarbūs dalykai – įveikti sienų ruožus ir nusipirkti automobilį, su kuriuo keliausime“, – laidoje pasakos V. Radzevičius.

Išsirinkę seniausią automobilį per visą kelionių istoriją, Vytaras ir Martynas leidosi į nepamirštamą, nuotykių kupiną kelionę. Savo automobilį keliautojai pavadino Veronika. „Žirgas yra, raiteliai pasiruošę. Sėdame ir miname“, – kupinas entuziazmo prieš leisdamasis į ilgą kelią kalbėjo V. Radzevičius.

Jau pirmojoje laidoje Martynas ir Vytaras susidurs su itin draugiškais vietos gyventojais. Vaikštinėjant su filmavimo grupe po Meksikos sostinę Meksiką, miesto gyventojai nepraleis progos pakalbinti lietuvių. „Meksika keičiasi į gerąją pusę. Prieš dešimtmetį kriminogeninė padėtis buvo labai sudėtinga. Dabar viskas geriau. Nekalbu apie šiaurę, ten yra daug problemų, pavojinga“, – sakys M. Starkus.

Kaip paaiškės laidoje, „Karibų ratai“ keliautojai per anksti apsidžiaugė. Naktį Martynas ir Vytaras tapo šaudynių liudininkais. „Laikraščiai rašo apie tai, ką mes matėme savo akimis“, – kalbės keliautojai. Nemalonus įvykis nesujaukė planų savo akimis pamatyti pavojingiausio Meksiko rajono Tepito, pažiūrėti, kaip gyvena žmonės, kas iš tiesų ten taip pavojinga.

Kaip keliautojams sekėsi nusikaltimais, ginklais ir narkotikais garsėjančiame rajone? Kaip lietuvius pasitiko vietiniai, pasipiktinę policijos reidu? 

„Karibų ratai“ – šeštadieniais 19.30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kestas

Kestas portretas
Kiek laiko jie keliavo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių