Liūdna prognozė: AC/DC vokalistas gali apkursti

  • Teksto dydis:

Australijos roko veteranai AC/DC pirmadienį atidėjo likusius savo gastrolių Jungtinėse Valstijose koncertus, kai grupės vokalistas Brianas Johnsonas (Brajenas Džonsonas) buvo perspėtas, kad jam gresia pavojus visiškai apkursti.

68 metų B.Johnsonui „gydytojai patarė nedelsiant sustabdyti gastroles, nes kitaip jam gresia pavojus visiškai apkursti“, sakoma grupės pranešime.

AC/DC, pagarsėjusi savo kurtinamai trankiais koncertais, nurodė, kad suplanuoti tolesni 10 pasirodymų Jungtinėse Valstijose įvyks vėliau, bet „tikriausiai su kviestiniu vokalistu“.

B.Johnsonas, per koncertus visada dėvintis kepurę ir dainuojantis itin įtempęs balso stygas, prisidėjo prie grupės 1980 metais, kai AC/DC ankstesnis vokalistas Bonas Scottas (Bonas Skotas) mirė po išgertuvių nakties.

Tarp atidėtų koncertų buvo antradienį turėjęs įvykti pasirodymas Atlantoje, taip pat balandžio 4-osios šou Niujorko arenoje „Madison Square Garden“.

Kol kas neaišku, ar grupė galės tęsti savo gastrolių „Rock or Bust“ etapą Europoje, kuris turėtų prasidėti gegužės 7-ąją nuo koncerto Lisabonoje.

Šios gastrolės turėjo baigtis birželio 12-ąją Orhuso mieste Danijoje, 46 tūkst. vietų parke.

B.Johnsono klausos sutrikimai tėra naujausi iš rūpesčių, pastaraisiais metais užklupusių šią grupę.

AC/DC naujausias albumas „Rock or Bust“, išleistas 2014-aisiais po šešerių metų pertraukos, yra pirmasis, kurį kuriant neprisidėjo vienas iš grupės įkūrėjų – ritmine gitara grojęs Malcolmas Youngas (Malkolmas Jangas), nebegalintis tęsti karjeros dėl demencijos.

Grupė taip pat išsiskyrė su lietuviškų šaknų turinčiu būgnininku Philu Ruddu (Filu Radu), kuris buvo nuteistas Naujojoje Zelandijoje dėl grasinimo nužudyti vieną buvusį darbuotoją.

1973 metais susikūrusi AC/DC yra pardavusi daugiau negu 200 mln. savo albumų kopijų, o „Back in Black“ yra vienas perkamiausių albumų per muzikos istoriją.


Šiame straipsnyje: ac/dcmuzikavokalistaskoncertai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių