Išbandymas: ką vidury jūros turėjo padaryti V. Musvydaitė?

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo 7 dienos sekmadieniais 9.00 val. TV3 žiūrovus jau penktąjį sezoną rytais žadins laida „Sportuok su mumis“. Jos vedėja Vlada Musvydaitė, nors per kelerius metus išbandžiusi daugiau kaip 40 sporto šakų, vis dėlto nusprendė, kad pats laikas atsinaujinti ir laidoms įpūsti naujo vėjo.

„Sportas yra ir mano darbas, ir laisvalaikis, todėl, kai su komanda pradėjome planuoti, kurias dar sporto šakas galėčiau išbandyti ir pristatyti TV3 žiūrovams, teko gerokai pasukti galvą. Tiek daug visko išbandėme, kad, atrodė, nebėra ką ir rodyti. Todėl metėme visus darbus šalin ir patraukėme jūros link ieškoti įkvėpimo“, – pasakoja Vl. Musvydaitė.

Klaipėdoje laidos komandos jau laukė paruoštas 12 m ilgio jūrinis burlaivis „Gosail.lt Audenis“. Jo kapitonas Ruslanas Rokas Arbušauskas sutiko pamokyti buriuoti.

„Buriavimas yra viena iš sporto šakų, kurios dar nesu išbandžiusi. Labai smagu, kad kapitonas manimi pasitikėjo ir, paaiškinęs, ką reikia daryti, patikėjo jachtos vairą. Maniau, kad gal yra nustatyta kokia nors autopiloto programa, bet kai suktelėjau vairą ir jachta pakrypo, kūnu nubėgo šiurpuliukai. Supratau, kad vairuoti – didelė atsakomybė“, – pasakoja laidos vedėja.

Jachtos kapitonas R. R. Arbušauskas pabrėžė, kad buriavimas yra komandinė sporto šaka, todėl tiksliai žinoti ir atlikti savo pareigas turi kiekvienas komandos narys. „Jachtoje viską daro ne vienas žmogus, o komanda. Vladai teko pabūti ir vairininke, ir paprasta jūreive. Plaukdami imitavome situaciją, kai žmogus už borto ir reikia jį apiplaukti, taip pat parodžiau varžybų elementą, kai vienas komandos narys užkeliamas į stiebo viršūnę tiksliai nustatyti iš kurios pusės pučia vėjas“, – pasakojo jachtos kapitonas.

Kėlimasis į stiebą Vl. Musvydaitei padarė didžiausią įspūdį. Laidos vedėjai teko susidoroti ne tik su aukščio baime, bet ir pasitikėti komandos nariais, kurie ją kėlė. „Tai nebuvo paprastas pasiplaukiojimas jachta. Jos kapitonas Ruslanas Rokas surengė mums tikrą komandinio darbo ir pasitikėjimo vieno kitu egzaminą. Supratau, kad buriavimas ir laidos kūrimas turi daug panašumų. Neužtenka tik kapitono, reikia visos įgulos, kuri rūpintųsi burių pakėlimu, nuleidimu, įtempimu, padėtų vairuojant ir stebėtų iš kurios pusės pučia vėjas“, − aiškina Vl. Musvydaitė.

Šioje išvykoje komanda pasisėmė įkvėpimo ir suplanavo kurias laidose dar nerodytas sporto šakas išbandys pramogų pasaulio žvaigždės. TV3 laida „Sportuok su mumis“ naująjį sezoną pasitinka šūkiu: „Mane tai džiugina!“ ir žada televizijos žiūrovams smagių, įspūdingų akimirkų ir naujų idėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių