Per Indijos kino apdovanojimus žėrėjo ryškiausios Bolivudo žvaigždės

  • Teksto dydis:

Ryškiausios Bolivudo žvaigždės šeštadienį nutvieskė stadioną netoli Niujorko, kur buvo dalijami Tarptautinės Indijos kino akademijos (IIFA) apdovanojimai ir kur vyko akinama šokio, muzikos ir mados šventė.

Kasmet vis kitame užsienio mieste rengiama IIFA apdovanojimų įteikimo ceremonija yra svarbiausias renginys Indijos žiniasklaidai ir vienas labiausiai žiūrimų metinių pramoginių šou pasaulyje, turintis beveik 800 mln. žiūrovų.

Tūkstančiai laimingų ir išsipuošusių gerbėjų spiegė iš pasitenkinimo, kai stadione „MetLife“ Ist Raderforde visai netoli Niujorko buvo paskelbta ceremonijos pradžia.

Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą) vaidinęs aktorius, kuris buvo pristatytas kaip Ronaldas Grampas (Bambeklis), bandė paskatinti minią dainuoti, o tada aktorė Alia Bhatt (Alija Bhat) ir šokėjai neoniniais kostiumais įaudrino minią energinga daina ir tradiciniais Bolivudo judesiais.

Per ceremoniją su numeriais pasirodė ir tokios pirmo ryškumo žvaigždės kaip Salmanas Khanas (Salmanas Chanas), Katrina Kaif, Shahidas Kapooras (Šahidas Kapuras), Sushantas Singhas Rajputas (Sušantas Singhas Radžputas) ir Kriti Sanon.

Bolivudo aktoriaus Saifo Ali Khano (Saifo Alio Chano) ir prodiuserio bei režisieriaus Karano Joharo (Karano Džoharo) vedama ceremonija buvo trijų dienų festivalio, kuris prasidėjo mados šou ir muzika Niujorkio Taimso aikštėje, kulminacija.

Penktadienį per koncertą kino kompozitoriaus Allah-Rakhos Rahmano (Alah-Rakhos Rahmano), kuris 2009 metais laimėjo du „Oskarus“ už „Lūšnynų milijonierių“ (Slumdog Millionaire), garbei prapliupo lyti ir išsipusčiusių žvaigždžių paradas ant žalio kilimo paskutinė minutę buvo atšauktas.

Šiemet šie kino apdovanojimai, kuriuos kai kas vadina „Bolivudo „Oskarais“, buvo išdalyti jau 18-tą kartą: Indijos kinui džiaugiantis augimu Šiaurės Amerikoje.

Žinovai šį augimą aiškina Indijos ekonomikos klestėjimu, didesniais biudžetais ir išeivių iš Pietų Azijos diasporos didėjimu, taip pat – augančiu populiarumu tarp afganų, arabų, rusų ir imigrantų iš Karibų.

Didesnį pasaulio dėmesį į Indiją atkreipia ir vis dažnesni tokių jos žvaigždžių kaip Priyanka Chopra (Prijanka Čopra) darbai Holivude.

Tačiau IIFA, kuri rengdama savo ceremonijas užsienyje viliasi pasiekti naujas auditorijas, Jungtinėse Valstijose dar nėra užkariavusi žiūrovų, nepriklausančių išeivių iš Pietų Azijos bendruomenei.

„Pasauliui reikia Bolivudo filmų“, – šeštadienį naujienų agentūrai AFP ant žaliojo kilimo sakė „Lūšnynų milijonieriuje“ vaidinęs aktorius Anilas Kapooras (Anilas Kapuras), kuris gyrė šių filmų „laimę, šypsenas, juoką, šokį, šventę“.

Kalbant apie pačius apdovanojimus, į daugiausiai jų – aštuonis – pretendavo „Šita širdis komplikuota“ (Ae Dil Hai Mushkil). Septynias nominacijas turėjo biografinis filmas apie buvusį Indijos kriketo komandos kapitoną Mahendrą Singhą Dhoni (Mahendrą Singhą Dhonį) „M.S. Dhoni: nepapasakota istorija“ (M.S. Dhoni: The Untold Story).

Nors kai kas šiuos apdovanojimus vadina „Bolivudo „Oskarais“, kritikai sako, kad jie tokio paties statuso neturi.

Tarp pirmųjų paskelbtų laureatų buvo dainininkės Kanika Kapoor (Kanika Kapur) ir Tulsi Kumar, pagerbtos už savo dainas, ir A.Bhatt, gavusi „Stiliaus ikonos“ apdovanojimą.

Vėliau A.Bhatt dar triumfavo su geriausios aktorės apdovanojimu už darbą juostoje „Pasinešęs Pandžabas“ (Udta Punjab), o tame pačiame filme vaidinantis Sh.Kapooras buvo paskelbtas geriausiu aktoriumi.

„Šita širdis komplikuota“ triumfavo muzikos kategorijose: Pritamas pelnė „geriausio muzikos režisieriaus“ apdovanojimą, o Amitabhas Bhattacharya (Amitabhas Bhatačarja) – apdovanojimą už geriausią dainos („Channa Mereya“) tekstą.

Geriausiu filmu buvo pripažinta „Nirdža“ (Neerja), geriausiu režisieriumi – „Pink“ kūrėjas Aniruddha Roy Chowdhury (Anirudha Rojus Čoudhuris).

Geriausiu komiško vaidmens atlikėju buvo pripažintas Varunas Dhawanas (Varunas Dhavanas) iš filmo „Dishoom“, o geriausiu neigiamo vaidmens atlikėju – Jimas Sarbhas (Džimas Sarbhas) iš „Nirdžos“.

Apdovanojimus už antrojo plano vaidmenis atsiėmė Anupamas Kheras iš „M.S. Dhoni: nepapasakotos istorijos“ ir Shabana Azmi (Šabana Azmi) iš „Nirdžos“, o geriausiais debiutantais buvo pripažinti Diljitas Dosanjhas (Dildžitas Dosandžhas) iš „Pasinešusio Pandžabo“ ir Disha Patani (Diša Patani) iš „M.S. Dhoni: nepapasakotos istorijos“.


Šiame straipsnyje: kinasIndijos kinasBolivudas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių