Indijoje viešintis princas Williamas kepė blynus

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas) pirmadienį išbandė savo jėgas indiškoje virtuvėje, kartu su savo žmona Kate (Keit) susitikęs galbūt su vyriausiu savo gerbėju šalyje, išpildydamas 93 metų vieno restorano savininko svajonę.

Lankydamasis finansinėje sostinėje Mumbajuje, Kembridžo kunigaikštis susitiko su verslininkais ir išradėjais, o vėliau kepė tradicinius indiškus blynus dosus, naujovišku blynelių gamybai skirtu aparatu „DosaMatic“.

Po trumpos kepimo proceso demonstracijos Williamas mielai pats įpylė tešlos į aparatą, palaukė kol blynai iškeps, paragavo gabalėlį paskelbė, kad išėjo visai „neblogai“, tačiau jo sutuoktinė blynais nesusigundė.

„Kunigaikštis pasakė, kad norėtų turėti tokią mašiną savo rūmuose“, – sakė aparato išradėjas ir „Mukuda Foods“ vadovas Eshwras Vikas (Ešvaras Vikas) vėliau žurnalistams.

Sekmadienį vakare, pirmąją viešnagės šiame Azijos pusiasalyje dieną, karališkoji pora susitiko su Bomanu Kohinooru (Bomanu Kohinuru), garsiausios parsų kavinės Mumbajuje savininku.

93 metų B.Kohinooras tvirtina esantis aistringiausias britų karališkosios šeimos gerbėjas šioje šalyje ir dar penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad būtinai turi pasimatyti su Williamu ir jo žmona.

Jo svajonė išsipildė, kai Williamas ir Kate sužinojo apie kampaniją socialiniame tinkle, pažymėtą #WillKatMeetMe, ir Kensingtono rūmai paskelbė, kad „labai sujaudinta“ pora kviečia senolį ją aplankyti viešbutyje.

Princas Williamas ir Kate maždaug 10 minučių pasišnekėjo su savo gerbėju „Taj Mahal Palace“ viešbutyje, o po to dalyvavo Bolivudo žvaigždių nusėtame labdaringame pokylyje.

„Aš buvau priblokštas. Niekada nemaniau, kad princas bus toks žavus ir princesė Kate – tokia graži“, – sakė B.Kohinooras savo restorane naujienų agentūrai AFP, rankoje laikydamas visų trijų nuotrauką.

B.Kohinooras, kuris Kate padovanojo puokštę geltonų gėlių, prisipažino, kad, nepaisant savo garbaus amžiaus, prieš susitikimą truputį nervinosi.

„Aš jiems palinkėjau rožėmis klotos ateities ir perdaviau geriausius linkėjimus Jos Didenybei Karalinei Elizabeth (Elzbietai). Dar paprašiau už mane pabučiuoti princą George'ą (Džordžą) ir princesę Charlotte (Šarlotę)“, – pridūrė jis.

Namaste Mumbai

Pirmadienį Williamas taip pat sėdo už lenktyninio bolido simuliatoriaus vairo, kai kartu su Kate atvyko pasikalbėti su verslininkais Mumbajuje. Princas susitiko su „Mahindra Racing“ kompanijos darbuotojais, kurie gamina Formulės 1 stiliaus elektrinius bolidus ir išbandė naujausią jų kūrinį.

Rytinį susitikimą Williamas baigė trumpa kalba, kurioje paskelbė apie pradedamą apdovanojimų programą „Tech Rocketship Awards“ naujai įkurtoms Indijos įmonėms.

Užlipęs ant pakylos princas sudėjo rankas priešais save, nežymiai pasilenkė į priekį ir ištarė: „Namaste (sveikinimai) Mumbajui“.

„Mums su Catherine labai didelį įspūdį paliko mūsų ką tik pamatyta energija ir idėjos. Šiandien būdami čia pamatėme, kad Indija pirmauja daugelyje inovacijų ir technologijų sričių“, – sakė jis.

„Jūsų inovaciniai sugebėjimai yra gera žinia ne tik Indijai, bet ir visam pasauliui. Turdėami šeštadalį pasaulio gyventojų, tokie išradėjai kaip jūs turit atlikti labai svarbų vaidmenį“, – pridūrė Williamas.

Po šių žodžių 33 metų Williamas paspaudė mygtuką, simbolizuojantį programos paleidimą ir iššovusį konfeti lietų.

„Tokios inovacijos, o mes sulaukėme štai ko!“ – pajuokavo neva nustebęs Williamas, kurio žodžius palydėjo svečių juokas.

Vėliau pora iš Mumbajaus išskrido į Delį, kur padėjo vainiką prie Indijos vartų – paminklo žuvusiems kariams, ir apsilankė Indijos tautinio išsivadavimo judėjimo lyderio Mohando K.Gandhi (Mohando K.Gandžio) muziejuje.

Antradienį britų karališkosios šeimos pora pietaus su ministru pirmininku Narendra Modi (Narendra Modžiu). Vėliau jie keliaus į atokią Asamo valstiją, kur apsilankys Kazirangos nacionaliniame parke, kur gyvena nykstantys raganosiai.

Pora taip pat dvi dienas praleis Butane, kur susitiks su šios Himalajų valstybės karaliumi bei karaliene ir leisis į šešių valandų žygį.

Savo kelionę Williamas ir Kate užbaigs šeštadienį Agroje, kur aplankys Tadž Mahalo mauzoliejų.


Šiame straipsnyje: princas WilliamasIndijablynai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių