Ilgai laukta premjera: Bridžitos Džouns nuotykiai tęsiasi su kūdikiu

  • Teksto dydis:

Filmo „Bridžitos Džouns kūdikis“ (Bridget Jones's Baby) žvaigždės pirmadienį susirinko ant rožinio kilimo Londone, kur įvyko naujojo filmo apie populiariausios kino pasaulio vienišės nuotykius premjera.

Lesterio aikštėje Londone susirinko minios žmonių, trokštančių žvilgtelėti į trečiojo filmo apie Bridžitą Džouns aktorius. Šioje juostoje Renee Zellweger (Renė Zelveger) įkūnija vyną maukiančią ir nuolat komiškų nesėkmių persekiojamą heroję.

Prieš premjerą R. Zellweger prisipažino, kad sutiktų filmuotis ir ketvirtoje šios serijos juostoje. „Manau, būtų įdomu stebėti jos improvizacijas tolesniuose etapuose“, – sakė ji BBC. „Tik jei ir šitie vyrukai pasirodys“, – pridūrė ji rodydama į kolegas Coliną Firthą (Koliną Fertą) ir Patricką Dempsey (Patriką Dempsį), vaidinančius herojės simpatijas.

C. Firthas teigė, kad norėtų filmuotis ir kitame filme, P. Dempsey savo ruožtu taip pat sakė, kad šis filmas apie Bridžitą Džouns gali būti ne paskutinis. „Būtų šaunu pamatyti, kaip Bridžita auga ir gyvena savo gyvenimą. Dar nebuvo jokio kito filmo, kuriame augtum kartu su herojumi“, – sakė jis Londono laikraščiui „Evening Standard“.

Naujojo filmo veiksmas vyksta praėjus daugiau nei dešimtmečiui nuo tada, kai herojė išsiskyrė su ilgamečiu draugu Marku Darsiu, kurį vaidina C. Firthas. Bridžita sugebėjo susiimti ir, pakilusi karjeros laiptais, tapo pripažinimą pelniusia televizijos žinių prodiusere. Nuo jos naktinio staliuko išnyko kalnai savipagalbos ir dietų knygų: dabar jas pakeitė sunkūs tomai apie politiką ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino biografijos.

Tačiau Bridžita, žymioji britų žurnalistės Helen Fielding sukurta veikėja, savo 43-ąjį gimtadienį vis dar sutinka viena su baltojo vyno buteliu, verkianti pagal Celine Dion (Selin Dion) dainą „All By Myself“. Kita vertus, sprendžiant iš filmo pavadinimo, ji jau nebeilgai bus viena.

Bridžita pasijunta nėščia po to, kai atsiduria lovoje su Darsiu, – iškart po girto ir menkai atmintyje išlikusio nuotykio muzikos festivalyje su gražuoliu amerikiečiu interneto milijardieriumi. Vienintelė problema – Bridžita nežino, kuris iš jų yra vaiko tėvas.

„Tobulai netobula“

„Bridžita yra visiška optimistė, tačiau save niekinanti moteris, kuri, patekusi į bėdą, vis tiek sugeba rasti, iš ko pasijuokti“, – sakė 47-erių iš Teksaso kilusi R. Zellweger. Filme ji vėl prabyla savo beveik nepriekaištingu britišku akcentu.

„Ji yra tobulai netobula, ir dėl to žmonės randa kažką bendro su ja“, – sakė ji komentuodama filmą.

Filmo scenarijų sukūrė H. Fielding, aktorė Emma Thompson (Ema Tompson), dar vaidinanti Bridžitos ginekologę, ir filmų „Boratas“ bei „Bruno“ scenarijaus autorius Danas Mazeris. Prie trečiojo trilogijos filmo apie Bridžitą Džouns kūrėjų komandos prisidėjo ir Sharon Maguire (Šeron Magvair), režisavusi pirmąją filmo dalį.

Sh. Maguire sakė, kad nors trilogijos užbaigimas ir užtruko ilgai, nebuvo nė minties pakeisti pagrindinę heroję įkūnijančią aktorę. „Be Renee tiesiog nebus Bridžitos“, – sakė ji.

Šią mintį pakartojo ir prodiuseris Ericas Fellneris (Erikas Felneris): „Renee yra geriausia mūsų laikų komikė. Be to, ji – nuostabi aktorė.“ „Dabar jai priklauso šis vaidmuo ir neįmanoma įsivaizduoti kokios nors kitos aktorės jos vietoje“, – sakė jis.

Sh. Maguire, kuri pati mama tapo gana vėlai, teigė, kad Bridžitos Džouns populiarumą visame pasaulyje lėmė „ne vien ši komedija, o bet ir faktas, kad žmonės savyje atpažino Bridžitos baimę likti vienišai. Tai universali baimė, vis dar užimanti svarbią vietą herojės kelionėje“.

Dėl svorio besirūpinanti ir amžinai pagiringa Bridžita Džouns pirmą kartą pasirodė 1995 metais vienoje laikraščio „The Independent“ skiltyje, dar prieš H. Fielding parašant šią milžiniško populiarumo sulaukusių romanų seriją.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių