Iki „Eurovizijos“ 100 dienų: kas toliau?

  • Teksto dydis:

Iki didžiojo „Eurovizijos“ finalo liko tik 100 dienų ir visi suinteresuotieji turi dirbti ištisą parą tam, kad pasiruoštų vienam didžiausių televizinių šou pasaulyje.

Šią savaitę jau buvo paskelbta preliminari pusfinalių pasirodymų tvarka. Konkurso organizavimas – milžiniškas iššūkis šalies transliuotojui, jau nekalbant apie pokyčius Ukrainos viduje.

Iki „Eurovizijos“ likus šimtui dienų, visi suinteresuotieji turi dirbti ištisą parą tam, kad pasiruoštų vienam didžiausių televizinių šou pasaulyje.

Realybėje pasiruošimui liko mažiau nei 100 dienų. Kijevas ir konkursą rengiantis transliuotojas viską paruošti turi dar iki atvykstant delegacijoms ir prieš repeticijas, vyksiančias balandžio pabaigoje. 

Jau galima užmesti akį, kaip turėtų atrodyti scena. Ateinančiomis savaitėmis didelė komanda įsikurs Tarptautiniame parodų centre, kuriame ir prasidės scenos konstrukcijos statybos.

Artimiausias savaites komanda dirbs su daugybe suinteresuotųjų iš Ukrainos ir kitų šalių, besirūpinančių apšvietimu, vietų planu, bilietų pardavimais bei spaudos centro išdėstymu. Renginio planavimas yra toks kruopštus, kad turi būti apgalvotas net elektros kištukų lizdų kiekis.

Akreditacijos spaudai bei fanams bus priimamos nuo pirmadienio, o bilietų prekyba taip pat planuojama netrukus.

Kovo mėnesį tiek šiųmetiniai, tiek nuolatiniai konkurso organizatoriai susitiks aptarti svarbiausių sprendimų. Šalių delegacijų vadovai taip pat susitiks Kijeve, kur visi bus supažindinti, kaip maždaug atrodys trys šou dienos.

Nuo tada, kai informuojama apie visus dalyvius, iki pirmųjų repeticijų scenoje – tik šešių savaičių tarpas ir per 40 dienų „Eurovizijos“ komanda turi paruošti apšvietimą, LED ekranus bei kameras pagal konkursantų poreikius ir pageidavimus.

Taigi, kiekvienai delegacijai vidutiniškai skiriama po dieną. Į konkursą paprastai atvyksta delegacijos iš 43 šalių ir daugiau nei pusantro tūkstančio žurnalistų ir tūkstantis fanų.

Konkurso savaitė susideda iš repeticijų, repeticijų ir dar repeticijų.  Kiekvienas pasirodymas turi po dvi repeticijų sesijas ir nors tai suteikia konkursantams galimybę patobulinti savo pasirodymus, labiausiai jos skirtoms užtikrinti apšvietimo, garso ir kamerų darbo sinchronizavimui.

Trys repeticijos su kostiumais taip pat vyksta pasirodymo dieną. Iki didžiojo finalo dalyviai Eurovizijos scenoje bus repetavę tuzinus kartų ir galiausiai tik laimėtojas pasirodo konkurso pabaigoje. Nuo tos akimirkos prasideda pasiruošimas naujam kitų metų „Eurovizijos“ konkursui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Kol eurovizijoje vaidinsim anglus - bus sudas,dainuokim gimtaja kalba.,rezultatas tikrai nebus prastesnis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių