Ieškoti orkestro muzikantų V. Matačiūnaitei padėjo mama

Burdama orkestrą LRT projektui „Vario audra“ Vilija Matačiūnaitė turėjo patikimą pagalbininkę – mamą. „Mes visąlaik tariamės, abi bendromis jėgomis pradėjome ieškoti muzikantų“, – sako dainininkė, neslepianti, kad orkestras patiria nesusipratimų ir sunkumų. Tuo metu Klaipėdos orkestro kapitonai Vilius ir Violeta Tarasovai didesnių bėdų neturi: „Reikėjo tik šiek tiek padirbėti su orkestrantų judesiu, kadangi jie įpratę groti tik žygiuodami arba sėdėdami.“

Jau greitai LRT TELEVIZIJOS eteryje startuos unikalus projektas – „Vario audra“, kuriame varžysis dešimt pučiamųjų instrumentų orkestrų.  Dainininkai  Vilius ir Violeta Tarasovai vadovauja Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos orkestrui. Ir neatsitiktinai – Vilius čia yra mokęsis groti saksofonu.

„Pats esu baigęs šią konservatoriją, todėl smagu sugrįžti į praeitį. O „Vario audroje“ nusprendėme dalyvauti, nes mums su Violeta patinka muzikiniai projektai, kuriuose galime atlikti savo tiesioginį darbą“, – portalui LRT.lt pasakoja atlikėjas.

Kad išsitrauks saksofoną, neprižada

Nors žiūrovai televizorių ekranuose šį konkursą išvys tik spalio 16-ąją, pirmoji laida jau nufilmuota. Paklaustas, ar buvo daug jaudulio, V. Tarasovas šmaikštauja: „Mums su Violeta – ne. Bet reikėjo šiek tiek padirbėti su orkestrantų judesiu, kadangi jie įpratę groti tik žygiuodami arba sėdėdami. Be to, muzikantai šiek tiek jaudinosi, tad mūsų, kaip kapitonų, užduotis buvo juos atpalaiduoti, kad nebūtų susikaustę ir smagiai praleistų laiką.“

Baigęs S. Šimkaus konservatoriją, V. Tarasovas Klaipėdos universitete studijavo saksofono specialybę ir įgijo džiazo muzikanto diplomą. Tačiau ar išvysime jį patį grojantį kartu su orkestru, Vilius abejoja: „Projektas ilgas, galbūt ir pamatysite. O gal ir ne. Neprižadu.“

Jis primena, kad ir žmona Violeta su pučiamaisiais instrumentais yra šiek tiek susijusi – ji yra dainavusi kartu su valstybiniu pučiamųjų instrumentų orkestru „Trimitas“.

„Manau, kad šis projektas paįvairina televizijos programą. Be to, tai puikus priminimas vaikams, jog yra toks dalykas, kaip pučiamieji instrumentai“, – sako V. Tarasovas.

Vilija: gal brolis vėl susivilios groti klarnetu

Su šiuo klaipėdiečio teiginiu sutinka ir kito orkestro kapitonė V. Matačiūnaitė. „Labai norėčiau, kad šis projektas paskatintų vaikus mokytis groti pučiamaisiais. Mano brolis kažkada mokėsi groti klarnetu ir metė. Galbūt jis vėl susivilios groti? Tikiuosi, kad ir kiti vaikai pradės aktyviau rinktis pučiamųjų instrumentų studijas muzikos mokyklose“, – teigia Vilija, studentus ir moksleivius subūrusi į naują orkestrą „Vario kirtis“.

Dainininkė pasakoja, kad suburti orkestrą buvo nelengva – tikslui pasiekti teko naudotis įvairiais kanalais, tarp jų ir socialiniu tinklu „Facebook“. Ieškant orkestrantų prisidėjo ir Vilijos mama. „Mes su mama visąlaik tariamės, abi bendromis jėgomis pradėjome ieškoti muzikantų. Idėja ieškoti žmonių per „Facebook“ buvo mano ir mamos“, – portalui LRT.lt atskleidžia V. Matačiūnaitė.

Paklausta, kodėl dalyvauja šiame televizijos konkurse, Vilija teigia susižavėjusi jo idėja: „Man patiko pati projekto mintis. Be to, aš niekada nesu bendradarbiavusi su pučiamaisiais, man tai buvo labai įdomus iššūkis.“

Ieško rėmėjų, kurie norėtų orkestrą aprengti

V. Matačiūnaitė prisimena, kad darbo pradžia su orkestru sukėlė įvairių emocijų. „Pradžia buvo gana šokiruojanti, nes niekada nežinai, ko gali tikėtis iš naujai surinktos žmonių grupės. Jie visi – labai skirtingi, ir aš jų nepažinojau, išskyrus vieną savo kurso draugą. Bet ta pradžia buvo ir labai džiuginanti. O dabar jau atsiranda visokių muzikinių nesusipratimų ir žiūrėsime, kaip čia eisis toliau. Nesusipratimai kyla dėl pačių kūrinių pateikimo, jų aranžuotės ir panašių dalykų. Norisi, kad per pasirodymus viskas skambėtų labai gerai, tad tenka padirbėti ir pasukti galvą“, – pasakoja atlikėja.

Nepaisant to, Vilija džiūgauja, kad pirmasis filmavimas pavyko gerai: „Jaudinosi ir orkestro nariai, ir aš. Bet viskas praėjo labai gerai ir muzikantams atsirado azartas ruoštis kitiems pasirodymams.“.

Paklausta, su kokiais sunkumais šiuo metu susiduria, V. Matačiūnaitė atskleidžia, kad šiuo metu aktyviai ieško rėmėjų. „Kiti orkestrai turi savo kostiumus ir aprangas, o mes esame naujai susibūręs orkestras, tad kol kas patys bendromis jėgomis savo garderobuose ieškome, kaip pasipuošti. Bet tikiuosi, kad atsiras rėmėjų, kurie norėtų mus aprengti, papuošti kitiems filmavimams“, – viliasi dainininkė.

Pirmoji muzikinio projekto „Vario audra“ laida LRT TELEVIZIJOS eteryje – jau spalio 16 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matačiūnaitė

Matačiūnaitė portretas
nemėgstu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių