I. Zasimauskaitės palaikyti atvykę „Draugystė veža“ dalyviai pateko į kuriozą

Į Lisaboną mūsų šalies atstovės „Eurovizijoje“ Ievos Zasimauskaitės atvyko palaikyti socialinio projekto „Draugystė veža” dalyviai, tačiau kelionė į Portugaliją nebuvo tokia sklandi, kaip tikėtasi, – prireikė lėktuvų technikų pagalbos.

Projekto „Draugystė veža“ sumanytoja Žydrė Gedrimaitė portalui LRT.lt teigia, kad kelionė truko ilgiau nei parą, nes prireikė lėktuvų technikų pagalbos.

„Iš Vilniaus važiavome į Varšuvą autobusu. Tada ten laukėme apie šešias valandas, o po to važiavome į oro uostą, skridome į Faro miestą, tikėdamiesi ten pabūti dieną. Išėjo taip, kad vienam iš dalyvių prireikė veržlės vežimėliui, o niekur jos negalėjome rasti. Tada į pagalbą pasitelkėme „Ryanair“ oro linijos technikus ir jie pataisė vėžimėlį“, – pasakoja Ž. Gedrimaitė.

Kaip teigia pašnekovė, Portugalijoje besileidęs lėktuvas stipriai atsitrenkė į žemę, todėl atšoko vežimėlio veržlė, laikanti pagrindinius ratus: „Tai labai svarbi detalė, be jos negali pavažiuoti. Keturias valandas bandėme sutvarkyti, bet nieko nepavyko padaryti. Tada padėjo technikai.“

Ž. Gedrimaitė pripažįsta, kad pietiečiai į tokią situaciją žvelgia kiek kitaip, nei mums įprasta – jie nesuprato, kam remontuoti sugedusį daiktą, kai gali pasiūlyti visiškai naują vežimėlį. Tačiau neįgaliojo vežimėlis buvo kurtas pagal specialų užsakymą, todėl joks kitas pakaitalas nebūtų buvęs patogus.

V. Nevieros (LRT) nuotr.

Nors kelionė truko ilgiau, nei planuota, visi „Draugystė veža“ komandos nariai džiaugiasi pagaliau pasiekę tikslą ir galintys pasimėgauti šalies grožiu.

„Šiandien pirmą dieną pamatėme Portugaliją šviesoje, jau girdisi nuostabos šūksniai, kaip čia gražu, – teigia projeko įgyvendintoja. – Pabūsime čia visą savaitę, stebėsime Ievos pasirodymą.“

Su I. Zasimauskaite susitikę dalyviai domėjosi, kaip atlikėjai sekasi susitvarkyti su jauduliu, ką jau spėjo pamatyti Portugalijoje. Taip pat teiravosi, kaip atrodė jos vakaras ant Mėlynojo kilimo.

Atlikėja tvirtino, kad vakaras buvo labai smagus, tačiau išdalijusi gal šimtą interviu šiek tiek pavargo.

Susitikime netrūko ir juoko – atlikėją pamatę projekto dalyviai ėmė skanduoti „Mes laimėsim!“. I. Zasimauskaitė juokais pridūrė: „Eurovizijoje!“



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas būtų gerai

viskas būtų gerai portretas
jei ne tos labai nepagarbiai ant pečių užsimestos vėliavos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių